• 瀏覽: 83,508
  • 回覆: 604
  • 追帖: 6
+8
冇錯,應該淘汰電腦,用人工數手指。扶持黃包車,人工紡紗車衣,人工打水不用自來水。。就業市場就會興旺。

早幾年啲霸氣去左邊

引用:
原帖由 中頑童 於 2018-2-12 10:17 AM 發表

都係個句 班上晒岸GA 中年人 係樓市到賺到笑哈哈 又有班後生幫佢供樓 當然支持地產霸權喇最好愈升愈有TIM

唔好忘記 人本性係自私
冇錯,中坑自私,後生仔ㄧ樣自私。

引用:
原帖由 kazaf0207 於 2018-2-12 11:13 AM 發表

香港落後?
你講下,香港有邊樣先進?

工業、金融、科研。
是旦邊樣都好,講嚟聽下

人地搞網購係賣野賣得平過實體店,但佢d野賣得貴過實體店,加埋佢地送貨又需時,d市民梗係落樓下去實體店買d又快到手兼又平嘅野啦😼
邊個未訓醒佢都未知,仲以蝕benz嚟形容佢盤生意,笑大人個口🌝

又作新聞谷股價,睇路呀

真心講句, 佢間HKTV MAILL 鋪賣D貨一黠都唔平. 無乜吸引了. 應該捱唔得耐啦.

引用:
原帖由 中頑童 於 2018-2-12 10:25 AM 發表

至少我無 我支持梁生的 依家777本身想行呢條路 但感覺雷聲大雨點小

董建華個代應該唔關後生事掛 係個班上車業主咬佢姐
從後邊煽動又係嗰班民主派既。

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-2-12 11:16 AM 發表

現在是工業革命第四代

中國是大熱
美德有份領導

香港有咩柒工業四代貢獻??
乜香港已經獨立咗咩?
而且點可以睇到香港係落後呢?
印象中香港應該係全球最先進現代化城市排名前5㗎喎, 富豪比例排名都好似係亞洲第一, 全球僅次於紐約同倫敦

引用:
原帖由 dino0629 於 2018-2-12 10:01 AM 發表
【本報訊】香港電視(1137)主席王維基總以挑戰者姿態出現。由城市電訊引入回撥長途電話、香港寬頻(1...

如果大 ...
點支持?
錢已經唔係一個問題,時間同被奚落先係一個問題。
月前,我想買個iPhone可以插八達通嘅套,其實,我知淘保賣緊$19.8,但都行去福華街啲攤檔睇下,行咗四五檔都冇,到後來,都係要開口問,問咗又三四檔,有一檔阿姐話有,問佢幾錢,阿姐話:98蚊。吓,98蚊?好啦,買就買啦,19.8+運費<->$98?
因為咁樣用要加張防磁貼,冇就得物無所用,我都係想問下啫,冇,咪買囉,預佢都要最少收十蚊,於是問阿姐:阿姐,咁入面有冇防磁貼架?阿姐不耐煩地答:98蚊,仲想要防磁貼呀?咪要蝕畀你?
好,咁唔該你慢慢自己賣啦,我去淘保,連其他嘢運埋落嚟,$25蚊都唔使,仲送咗三張防磁貼畀我添。

淘記新年停止發貨, 現在是零售黃金期囉!。

爆多個工業革命第四代的行內秘密給大家聽

香港本土代表美心
面對偽造月餅卷及品牌防偽問題
想搞系統去保護

但因為利益問題, 鐵罐唔換得, 多幾毛開支又唔得

只為了保持每年月餅的超級暴利

最終也搞不成什麼創新系統

香港人自己以資本主義為榮, 本土代表都不願搞創新

又是獨裁中共的錯??

國內, 淘寶京東微信創新不在話下
連傳統品牌五糧液矛台都會決心搞系統提升營運水平

因為大家都對工業革命第四代中國成大熱自豪及熱誠

香港有屁此概念

引用:
原帖由 kazaf0207 於 2018-2-12 11:33 AM 發表

乜香港已經獨立咗咩?
而且點可以睇到香港係落後呢?
印象中香港應該係全球最先進現代化城市排名前5㗎喎, 富豪比例排名都好似係亞洲第一, 全球僅次於紐約同倫敦
香港有邊範先進?

最自由地區不等於最先進

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]