• 瀏覽: 39,672
  • 回覆: 615
  • 追帖: 3
+7
九巴車禍造成最少19人亡,年初二(17日)有賀歲煙花匯演,有市民倡取消以示哀悼。建議獲建制泛民議員支持,認為現時並非大肆慶祝的時機,取消匯演亦能減低對死難者家屬的傷害.......

各位認為必須要取消賀歲煙花匯演嗎?

我認為煙花匯演可有可無。

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180211/bkn-20180211180827353-0211_00822_001.html

垃圾會一堆垃圾民生正事乜柒都做唔到 淨係識做蘇

咁花車巡遊停唔停?

引用:
原帖由 ichthys2 於 2018-2-11 09:04 PM 發表
九巴車禍造成最少19人亡,年初二(17日)有賀歲煙花匯演,有市民倡取消以示哀悼。建議獲建制泛民議員支持,認為現時並非大肆慶祝的時機,取消匯演亦能減低對死難者家屬的傷害.......

各位認為必須要取消賀歲煙花 ...
同當年南丫海難一樣,係呢個時候放煙花,等如係死難者傷口上灑鹽,贊助商應該同政府商量,取消放煙花,將慳到嘅錢捐俾死難者家屬,咁樣對公司形象,仲好過贊助十年放煙花。

不如取消新年放假好唔好?

過猶不及。。。

最好停埋你班耳猿出糧

新年都唔好放假啦,恭喜發財都唔好講咯, 但個世界仲系行緊。

一事還一事  根本無須停放,
應保持香港正能量!

公平D,停埋花車巡遊

支持全體垃圾會議員捐一年人工俾死難者家屬

dllm今日唔停遊行?

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2018-2-11 09:13 PM 發表
公平D,停埋花車巡遊
咁應該要取消埋初三賀歲賽馬,黃大仙廟停止頭柱香一年

引用:
原帖由 Kwok-kwok 於 2018-2-11 09:16 PM 發表

咁應該要取消埋初三賀歲賽馬,黃大仙廟停止頭柱香一年
yes agreed.

引用:
原帖由 algene0611 於 2018-2-11 09:09 PM 發表

同當年南丫海難一樣,係呢個時候放煙花,等如係死難者傷口上灑鹽,贊助商應該同政府商量,取消放煙花,將慳到嘅錢捐俾死難者家屬,咁樣對公司形象,仲好過贊助十年放煙花。
放煙花的所有費用包括物料及人工, 已是支出, 今年係慳唔到.

引用:
原帖由 犬決長毛 於 2018-2-11 09:08 PM 發表
垃圾會一堆垃圾民生正事乜柒都做唔到 淨係識做蘇
兩班垃圾

香港幾時有新間曙光,唉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]