• 瀏覽: 4,088
  • 回覆: 29
  • 追帖: 1

大埔公路昨發生嚴重交通事故,一輛九巴失控翻側,至少19死65傷。有網民昨指,從now新聞台直播發現,當警員向現場傳媒要求清場救人時,一名記者表示因正進行直播,「你畀三分半鐘我哋得唔得」,遭網民狂轟阻礙救援。網民表示,該名記者為無綫記者廖卓怡。

根據直播畫面,因消防需要將翻側巴士升起,故警方要求在旁採訪記者撒離到較遠山坡位置,有人隨即表示「等多幾分鐘得唔得啊因為有live跟住」,該名警員即表示「我諗救人緊要啲喎」。但有記者未有即時離開,有女聲更向警員表示「我哋着咗signal出街,想做埋個直播先」,要求警方「畀三分半鐘」。警員即表示需與消防「夾吓先」,指新聞自由雖重要,但巴士裏或仍有人等待救援。

警員及後稱因安全問題,消防堅持要求即時撒離,該女記者隨即表示「我哋褪」,惟片段顯示 約3分鐘後,另一名身上及咪高峰有無綫電視標誌的男記者仍未有離開,更稱「走㗎啦,好快」。網民怒轟他們阻礙救援,斥冷血及涼薄,沒有新聞操守道德。網民隨即起底,指該女記者為無綫記者廖卓怡。

報道為名。。。阻L住晒

新聞來源連結:
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20180211/57819204

算好架啦,佔中果陣企最前唔走添啦。

妓者大L晒。

救援永遠優先。 

毒果妓 + Now妓者雙劍合璧

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2018-2-11 12:14 PM 發表
算好架啦,佔中果陣企最前唔走添啦。
自己友企足24小時都可以

次次有咩事,啲記者永遠都係圍住哂,次次都聽到啲救護員話借借呀唔該。

引用:
原帖由 diudeadmok 於 2018-2-11 12:10 PM 發表

大埔公路昨發生嚴重交通事故,一輛九巴失控翻側,至少19死65傷。有網民昨指,從now新聞台直播發現,當警員向現場傳媒要求 ...
太過份!

引用:
原帖由 textxt 於 2018-2-11 12:54 PM 發表
次次有咩事,啲記者永遠都係圍住哂,次次都聽到啲救護員話借借呀唔該。
借三分鐘呢種野呢,救援人員都話唔到事啦。好應該同拍板個boss講。 那一係你記者自己落地府,同準備勾人魂魄個閻羅王講下,借三分鐘得唔得?

不知所謂的記者

引用:
原帖由 diudeadmok 於 2018-2-11 12:10 PM 發表

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/20180211/720pix/1518319856_d9c2.jpg

大埔公路昨發生嚴重交通事故,一輛九巴失控翻側,至少19死65傷。有網民昨指,從now新聞台直播發現,當警員向現場傳媒要求 ...
點解要用疑無無錢,係就係唔係就唔係

引用:
原帖由 具陽哥 於 2018-2-11 10:18 PM 發表

忽然將龍門搬去佔中
唔講呢D係咪唔識講嘢
呢班毛真無人性
話你On9怕你嬲,唔講呢D唔通講赤共呀?

無線新聞 , 阻住救人 。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]