• 瀏覽: 49,227
  • 回覆: 313
+5
引用:
原帖由 超靚仔17 於 2018-2-5 03:29 AM 發表
7870576 7870577 7870578
呢D相代表咩?

沙田新城市米一樣……

on9! 我肯定相中大部份都係本地人!

引用:
原帖由 TrekTrek 於 2018-2-5 03:53 PM 發表
我有朋友住上水,佢都話好慘
叫你朋友開藥房咪發過豬頭囉。

得閒去下上水石湖墟你就知道有幾恐怖。

引用:
原帖由 超靚仔17 於 2018-2-5 03:29 AM 發表
又是底B之貼

引用:
原帖由 fuson 於 2018-2-9 10:59 AM 發表
得閒去下上水石湖墟你就知道有幾恐怖。
唔止石湖墟,基本上成個上水區鋪頭都係服務內地人。

圖中邊d係煌蟲?點樣睇得出係蝗蝗蟲?請樓主指示
黃c同本土撚亂咁 up係常識

成日都話大陸點好點好,香港點衰點衰,但係個個駁哂命卜落嚟,唔比綜援佢,佢又話你香港人唔好,唔比公屋佢,又話香港唔啱

搬囉,亂搵啲插圖又賴大陸人,無事搵事嘈

引用:
原帖由 赤共 於 2018-2-9 11:23 AM 發表

佔中嗰時係為咗正義,為咗民主,趕走獨裁邪惡共產政權
背後有老尾搞搞震

又系本土派

引用:
原帖由 狂人甲 於 2018-2-5 04:28 AM 發表
咁你有冇本事賺美金?

冇,就唔該你適應下環境!!

再唔係嘅,偷渡去美國唐人街呢埋,搏特赦!!
其實,我,都覺得難過,不過,概然已經是事實,香港只會越來越多中國大陸人移民過來,不管是什麼辦法,貪污也好俾$也好,真的以正常程序來港團聚也好,是中共有計劃溝淡香港人口比例也好,回歸21年,香港已經有超過100萬人囗由國內移民到香港,你不得不接受現實

好似我E家喺地鐵打呢段嘢時,圍繞我身邊的好多講普通話,又開電話speaker大大聲睇大陸節目,有D BB幾個車隊咁排中間,但你睇得出佢地幾個有D景,靚手袋咁,其實一直有,不過留意到這情況越來越嚴重

只可以講,接受現實,這是命運,是香港的未來發展趨勢,也是香港的命運⋯⋯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]