• 瀏覽: 49,213
  • 回覆: 313
+5
引用:
原帖由 泰利哥哥 於 2018-2-9 09:16 AM 發表
又點止上水。。。根本周圍都大陸人。朝早你返工趕頭趕命。人地un un腳慢慢行去嘆茶。
唔抵得就學班股票L日日匿響屋企炒股當正職咪無衝突囉,鬼叫你窮要外出翻工

引用:
原帖由 狂人甲 於 2018-2-8 07:35 PM 發表

我廢撚事睬你on9仔,做人要講做人嘅標準,我講唔係牽強理由,係所有世界都係咁撚樣搵錢!!

同埋你記撚住呀,香港唔撚係你呀,香港好撚多人做服務性行業,都係賺人仔!

而家反中國最撚勤力嘅,大部份 ...
師兄咪L理佢哋啦佢哋根本就係19香港人嘅人版,自私L一條

引用:
原帖由 超靚仔17 於 2018-2-5 03:29 AM 發表
你分得到全部都係大陸人?

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2018-2-9 09:45 AM 發表

唔抵得就學班股票L日日匿響屋企炒股當正職咪無衝突囉,鬼叫你窮要外出翻工
羨慕唔到咁多又唔系大陸人。如果一係比人歧視一係窮都寧願繼續做窮L算。股票L今日應該去晒登高。

引用:
原帖由 狂人甲 於 2018-2-7 02:08 PM 發表

細佬,有本事先有選擇!!

一個四川村姑,可以做雞,做到而家去咗加拿大定居,仔女大學畢業!!

人要適應環境,先至可以改變自己嘅命運,唔係坐喺度,想環境去遷就你!!

再講而家已經不存在什 ...
原來伯友咁養大你既

真係要好好考順阿媽啦

引用:
原帖由 masasa 於 2018-2-5 09:37 PM 發表
正路丫, 97 香港被佔領之後, 服務大陸人係港人既責任, 唔適應好移民走啦, 遲早其他區都係咁.
走咗未?

邊區無吖?
殖民政策,遲啲大家都要煲東瓜溝通

上水真係超級多人 星期六日仲多到都無得行路

上水站應該要加建多一個

香港已死 已成定局
講多無謂 快啲賺夠 就閃人 才是正路

可能回鄉

好奇怪.
多年來我返大陸公幹/旅行遇到既大陸人, 不論貧富, 大部份都好好, 有教養的, 而且NICE.
但係0係香港果批呢, 即使係好有錢果圈,
唔知點解就多數都係冇教養冇禮貌冇公德,
係咪香港政府養懶左佢地呢?

雖然我不討厭大陸人
但上水真是堅恐佈

上水淪陷

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]