• 瀏覽: 1,712
  • 回覆: 33
【明報專訊】有調查發現港人快樂指數回升,2017年快樂指數為69.7分,其中市民對政府施政滿意度上升最多,但對公共醫療滿意度卻跌至2005年有調查以來最低。負責調查的學者認為去年本港政府換屆,前任特首梁振英卸任,新任特首林鄭月娥推出交通補貼計劃等新政策,令港人對施政滿意度提升;至於對公共醫療的滿意度下跌,學者認為與近期多宗醫療事故有關。

希望繼續上升啦..

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/dailynews/web_tc/article/20180124/s00002/1516731150329

係因為黃之鋒終於落鑊,遲D戴妖落埋鑊快樂指仲高。 

又係果啲含L學者,,,

全靠換特首,樓價先可以再創新高,先可以落實割地兩檢,知法犯法僭建嘅人先可以做到律政師,不過真正令港人開心嘅事係七警同朱經緯入獄

引用:
原帖由 gemini.A.wah 於 2018-1-24 09:57 AM 發表
全靠換特首,樓價先可以再創新高,先可以落實割地兩檢,知法犯法僭建嘅人先可以做到律政師,不過真正令港人開心嘅事係七警同朱經緯入獄
係喎,原來689做特首果幾年,快樂指數仲高過而家

新聞報告再睇唔到梁振英個撩事鬥非貓樣,係主要主因

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2018-1-24 09:45 AM 發表
係因為黃之鋒終於落鑊,遲D戴妖落埋鑊快樂指仲高。?lol
x 2

「泛民」拉死土地政策 大家心照啦
引用:
原帖由 gemini.A.wah 於 2018-1-24 09:57 AM 發表

X 3
引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2018-1-24 09:45 AM 發表
係因為黃之鋒終於落鑊,遲D戴妖落埋鑊快樂指仲高。

梁振英做特首果幾年,快樂指數仲高過宜家喎。
引用:
原帖由 walkera2006 於 2018-1-24 10:01 AM 發表
新聞報告再睇唔到梁振英個撩事鬥非貓樣,係主要主因

主因係立會更改議事規則, 犯民狗議員們無得瘋狂拉布, 香港有啖安樂茶飯吃!

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-1-24 10:10 AM 發表
梁振英做特首果幾年,快樂指數仲高過宜家喎。
Really

不如每月換一次啦,包保黃屎開心到傻笑

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]