• 瀏覽: 11,610
  • 回覆: 38
引用:
原帖由 屢禁不改 於 2018-1-20 06:41 PM 發表
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1796822620390253&id=272574169481780
同意

原本有居英權護照嘅香港人都冇投票權,而家咁快就講BNO可以同英國公民同權?
笑話!

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-1-24 12:52 PM 發表
原本有居英權護照嘅香港人都冇投票權,而家咁快就講BNO可以同英國公民同權?
笑話!

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-1-24 12:52 PM 發表
笑話!
邊個話無?可以投票選M P架~

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2018-1-24 01:33 PM 發表

都吾係普選

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2018-1-24 01:33 PM 發表

你有居英權?有去過投票?

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-1-24 01:53 PM 發表

有通知過你去投票咩!
笑左

陶傑 建議 1、2、3 點都絕對同意。只係英、美、加、澳對中國投資好多時要經香港,佢地會唔會接受陶傑建議先係重點。 

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2018-1-24 01:56 PM 發表
陶傑 建議 1、2、3 點都絕對同意。只係英、美、加、澳對中國投資好多時要經香港,佢地會唔會接受陶傑建議先係重點。  
以下三點
1,英國恢復大多數BNO 持有人公民權利。

2,英美加澳等盡早永久註銷香港特區政府高官及港區人大政協等或明或暗持有的英美及西方永久居留權及國籍,與習近平主席抵制裸官及不准官員移民的正確配合,協助推進此等中港高端精英人口做一個完整的中國人。

3,停止干預香港及中國內政,不再發表國會香港問題年度報告,因「中英聯合聲明」已經失效,美國應即配合取消「香港關係法」。

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2018-1-24 01:56 PM 發表
陶傑 建議 1、2、3 點都絕對同意。只係英、美、加、澳對中國投資好多時要經香港,佢地會唔會接受陶傑建議先係重點。?
有乜野外國直接投資係要經香港??

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-1-24 01:53 PM 發表

你有居英權?有去過投票?
回緊你B N O係可以投票選M P~

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2018-1-24 02:04 PM 發表

回緊你B N O係可以投票選M P~
哈哈 ... 你在討論區發個帖話可以, 就表示真係可以呀 ?

哈哈 .....

引用:
原帖由 vanga 於 2018-1-24 02:22 PM 發表

哈哈 ... 你在討論區發個帖話可以, 就表示真係可以呀 ?

哈哈 .....
你唔信,咪去試吓囉~

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2018-1-24 02:25 PM 發表

你唔信,咪去試吓囉~
哈哈 ...
你話可以的東西
你自己唔去試
反而叫人去試 ???

哈哈 ... 9 up 就 9 up 喇你 ... 哈哈

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]