• 瀏覽: 61,696
  • 回覆: 483
  • 追帖: 12
+9
藝人曾志偉昨日正式透過律師,入稟高等法院控告內地有「模特兒教母」之稱的韓穎華誹謗。韓穎華今午透過其微博回應指,靜觀其變坐等法院通知。她其後又留言指,請不用為老太婆擔心,「存心推波助瀾人們?老婆子不會賣帳的」。

韓穎華表示,「請不用為老太婆擔心,基督徒所經歷的一切,都不是偶然的,人只看眼目看得到...

韓大媽應搵藍潔瑛,叫藍潔瑛親口講曾志偉性侵她, 咁就可以隊死曾志偉.

否則韓大媽誹謗曾志偉機會都好高.

最ON9 D人 掉返轉頭叫曾志偉搵藍潔瑛做證.

至於點解在香港告誹謗, 其一個原因我想是其實香港網上好多人話曾志偉都話得好緊要.

新聞來源連結:
http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/617778-香港-遭曾志偉控誹謗+韓穎華:靜觀其變坐等法院通知

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
係中國告定香港告?

「韓大媽應搵藍潔瑛,叫藍潔瑛親口講曾志偉性侵她, 咁就可以隊死曾志偉」

如果可以講既話,藍小姐廿幾年前講左啦,
佢唔係俾人姦到傻,佢係事後俾人嚇到傻

可恥,嚇到大美人傻咗,

她是回內地定居嗎!? 在內地啋你都傻

引用:
原帖由 tony.hk 於 2018-1-19 09:31 PM 發表
「韓大媽應搵藍潔瑛,叫藍潔瑛親口講曾志偉性侵她, 咁就可以隊死曾志偉」

如果可以講既話,藍小姐廿幾年前講左啦,
佢唔係俾人姦到傻,佢係事後俾人嚇到傻
如果講唔到, 韓大媽就應入誹謗罪了.

咁就要睇下邊個頭破血流喇!

引用:
原帖由 男E 於 2018-1-19 10:13 PM 發表

如果講唔到, 韓大媽就應入誹謗罪了.
廿幾年來,梅姐單野有人夠膽拍,劉+0單野有人夠膽拍,富豪家族有人夠膽拍,但藍小姐呢單有無電視劇或電影夠膽影射呢?

靜觀乜撚其變啫,話俾大家聽大撚把證據至敢發出正義之聲嘛!

Ms Blue 出來就無引

我買曾志偉縮短

引用:
原帖由 一個飯煲三個蓋 於 2018-1-19 11:44 PM 發表
賤曾在香港報案擺到明係做騷。 夠疆就返大陸報案啦笨實。
非也.......如果韓女士敗了......很多網友被告時.會成為案例......好易入罪......!!
抗辯的理由是言論自由........但欺善怕惡的法官基本無視民意......還會強調逆民意是法律真諦....!!
所以香港法律是狗糞垃圾......!!

引用:
原帖由 tony.hk 於 2018-1-19 11:40 PM 發表

廿幾年來,梅姐單野有人夠膽拍,劉+0單野有人夠膽拍,富豪家族有人夠膽拍,但藍小姐呢單有無電視劇或電影夠膽影射呢?
夠唔夠膽拍或影射是兩回事, 受害人藍小姐還在生,她本身便是最有力證人, 如果藍小姐沒有說曾志偉做過, 咁韓大媽就會入硬誹謗罪.
至於韓大媽話會爆其他人, 咁便是"其他人"的事, 這些"其他人"我想會自行處理.

韓女士無所謂架,縱使判佢敗訴,這是民事頂多賠錢,身在美國又或者在內地,根本吹不脹,只是聲譽受損,而矮佬心知攞不到賠償,都是聲譽問題。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]