• 瀏覽: 8,680
  • 回覆: 84
  • 追帖: 2
+2
引用:
原帖由 levelone 於 2018-1-18 07:14 PM 發表
【新增萬寧回應】一名77歲的清潔女工去年在荃灣萬寧分店值勤時,稱將一卷印花當膠紙放進褲袋...

劣政司C 檢控豪宅僭建唔見 ...
太可惡,
竟然將責任推向由黨任命的司長?

網民回應:杯葛係市民決定

仆街公司

好官僚。

真係陰公
咁都要入律政司數
有腦都知咁嘅細 CASE 根本唔會經過律政司啦
阿婆巳經慘
蘋果仲要抽水抽到咁
唔係又係 MON 查姐 ORDER 呀?
引用:
原帖由 levelone 於 2018-1-18 07:14 PM 發表
【新增萬寧回應】一名77歲的清潔女工去年在荃灣萬寧分店值勤時,稱將一卷印花當膠紙放進褲袋...

劣政司C 檢控豪宅僭建唔見 ...

但報警係邊個嘅決定  

嘩!萬0咁對員工!!!

公關災難囉!

信個d都白痴

引用:
原帖由 啤一啤 於 2018-1-18 07:17 PM 發表
網民回應:杯葛係市民決定
對呢間野要倒抽一口涼氣!

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-1-18 07:24 PM 發表
真係陰公
咁都要入律政司數
有腦都知咁嘅細 CASE 根本唔會經過律政司啦
阿婆巳經慘
蘋果仲要抽水抽到咁
唔係又係 MON 查姐 ORDER 呀?:smile ...
那即是由黨任命的保安局長下的警察局決定起訴?
那婆婆是罪有應得了

一名77歲的清潔女工去年在荃灣萬寧分店值勤時,稱將一卷印花當膠紙放進褲袋,翌日歸還印花後,仍被控盜竊罪和遭辭退萬寧3間分店工作。事件激起網民強烈反響,昨晚起陸續有網民到萬寧facebook專頁留言,要求萬寧不要咄咄逼人,更揚言會杯葛萬寧,至今專頁已經逾4,000個留言。

萬寧回覆稱,明白近日一宗印花盜竊案的傳媒報道,引起公眾關注。萬寧指於去年7月,接獲一宗懷疑店舖盜竊事件,並即時通知警方及向警方提供相關資料,律政司基於警方的調查結果,決定提出檢控。萬寧一直配合警方的調查,並按照警方要求提供案件的相關資料。由於案件正進行司法程序,故不便作出任何評論。萬寧尊重香港的法治精神,並相信法庭將基於法律原則,考慮各方因素而作出合乎情理的判決。

網民紛紛留言指,清潔婆婆像律政司司長鄭若驊般忙碌,對印花的警覺性有改善空間,一直沒有留意將印花當膠紙帶返家中,而翌日在開店時已交還印花,希望萬寧可給予空間處理。網民又諷刺涉及僭建的鄭若驊,指按照律政司違法僭建例子,法律不外乎人情,請萬寧不要咄咄逼人。亦有網民批評萬寧欺人太甚,揚言不再光顧萬寧以及同系的零售公司。

涉案的被告李淑卿左眼幾乎失明,靠每日做4份清潔工餬口,事發後遭辭退萬寧3間分店工作。有關案件押後至本月26日裁決。

舊年7月既野,告個亞婆都唔告萬惡之首肥佬黎,官喎

萬寧稱每個印花價值50元,該卷近600個約值3萬

誇張失實 萬寧真係難辭其咎

講咩都係扮唔關佢地咋?

要告個保安比假口供!
咁就大快人心嘞~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]