• 瀏覽: 9,049
  • 回覆: 103
+5
【星島日報報道】工黨議員張超雄在立法會動議引用基本法第73條,傳召懲教署署長交代有在囚人士懷疑被懲教署人員施以酷刑事件。保安局局長李家超認為有關說法屬嚴重刑事指控,呼籲有關的全部人士報警。

張超雄指,有報道指,不少少年犯在囚期間,懷疑被懲教署人員施以酷刑。由於多名釋囚不約而同說出有關刑罰細節,他認為可信性高,且議程具迫切性,促請懲教署正面回應指控。

保安局局長李家超回應時指出,張超雄所指屬嚴重刑事指控,他希望有關人士全部與警方接觸,提供資料,由警方調查,而在未完成前調查前作任何揣測,都對各方不公道。

又係香蕉紅! 唔報警齋狗UP無用架! 驗下菊花有無爆裂? 雞雞有無被咬痕跡? 個犯都話比人虐待就係真? D情節睇過AV都識啦, 咁都算係證據?

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/囚犯疑遭施酷刑-李家超-請全部有關人士報警-070900546.html

樓主想知邊個被虐待最好就係瘋風佢地啦, 問下蕉紅有無細節佢地點樣比人虐待?

引用:
原帖由 sohotabc 於 2018-1-18 05:02 PM 發表
都市傳說傳傳下就當真
希望快D報警, 又可以剝花生

近期香港發生多宗南亞人強姦港人事件,請張超雄議員交代是否有組織既行為

難民之父張狗熊一句有報導指出, 就可以當係事實去指控懲教處, 就要求處方立即交代了... 真係豬嗡當秘笈了...

係香港, 有好多報導及可靠消息指出, 港奸張狗熊係賤種人渣敗類, 牠是PK杏加橙... 張狗熊快快解釋是否屬實吧...

真係去報警就有朱經緯2.0案件發生,李家超咪喺度撥火啦

請全部有關人士報警...正確

引用:
原帖由 sohotabc 於 2018-1-18 05:02 PM 發表
都市傳說傳傳下就當真
係陳年歷史,三、四十年前港英時代確實如此,但今天經以無人會咁做。

引用:
原帖由 40342 於 2018-1-18 05:17 PM 發表

係陳年歷史,三、四十年前港英時代確實如此,但今天經以無人會咁做。
佢地睇乜哥套監獄瘋人就當係事實

懲教機關定期有太平紳士到訪接受任何投訴, 張超雄你條能樣咪靠把爛口講得就講! 咁能不負責任的仆街非你莫屬, 犯講你就信一點證據也沒有, 個犯點解唔向太平紳士投訴, 或是你個濕鳩犯民狗議員吠得大聲D? 真係挑你老母祖宗十八代!

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-1-18 04:59 PM 發表
樓主想知邊個被虐待最好就係瘋風佢地啦,糂搕U蕉紅有無細節佢地點樣比人虐待?
呢條友惡人先告狀!

呢條香蕉雄,搞屎搞棍,最應該踎監嘅就係呢條打靶佬……

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]