• 瀏覽: 12,370
  • 回覆: 52
  • 追帖: 1
Total不需130元,西九坐高鐵上廣州,貴一倍!

當香港人傻仔,大陸一味搵港人笨!

行路上去唔使錢添

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2018-1-18 12:32 PM 發表
行路上去唔使錢添
票價貴啲,等啲內地人冇咁容易落嚟香港,搞到香港立立亂。同時等啲香港人冇咁容易返上大陸置業,搞到大陸樓價咁貴,兩邊都得益,你話呢?

引用:
原帖由 Wachi師兄 於 2018-1-18 12:52 PM 發表

票價貴啲,等啲內地人冇咁容易落嚟香港,搞到香港立立亂。同時等啲香港人冇咁容易返上大陸置業,搞到大陸樓價咁貴,兩邊都得益,你話呢?
咁應該不要建高鐵!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-1-18 12:26 發表

你知唔知直通火車上廣州幾多錢?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-1-18 01:14 PM 發表

咁應該不要建高鐵!
票價對普通人嚟講貴,但對有錢人同商人嚟講,濕濕碎啦,所以高鐵系為促進香港經濟的中外生意人而建造。

引用:
原帖由 Wachi師兄 於 2018-1-18 01:47 PM 發表

票價對普通人嚟講貴,但對有錢人同商人嚟講,濕濕碎啦,所以高鐵系為促進香港經濟的中外生意人而建造。
有錢坐直升機來最方便!

去深圳北幾錢。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-1-18 12:26 發表

https://www.it3.mtr.com.hk/b2c/frmFareGuangdong.asp?strLang=Big5

紅磡去廣洲要$210,
你唔話佢搵港人笨嘅?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-1-18 01:54 PM 發表

有錢坐直升機來最方便!
唔實際,係香港搵架直升機都困難

尖沙咀市區上皇崗,25分鐘到,不用50蚊,而且不用轉轉折折去西九!

引用:
原帖由 Wachi師兄 於 2018-1-18 01:56 PM 發表

唔實際,係香港搵架直升機都困難
吓!你真係未來過香港,大把人坐直升機去澳門!

引用:
原帖由 貓男 於 2018-1-18 01:56 PM 發表

https://www.it3.mtr.com.hk/b2c/frmFareGuangdong.asp?strLang=Big5

紅磡去廣洲要$210,
你唔話佢搵港人笨嘅?
所以我從來不坐!直通巴不用100蚊已可以到廣州,好多點可以上車!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-1-18 01:59 PM 發表

吓!你真係未來過香港,大把人坐直升機去澳門!
係呀, 我同事月頭先坐直升機去澳門, 買左成堆咀X園手信請我地食

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-1-18 01:57 PM 發表
尖沙咀市區上皇崗,25分鐘到,不用50蚊,而且不用轉轉折折去西九!
你坐火箭呀?25分鐘?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]