• 瀏覽: 15,829
  • 回覆: 175
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 ngblowwater-03 於 2018-1-18 12:03 PM 發表

hk 9官權力無限大, hk係人治lor .......佢唔like就冇運行la

如果係報導9官正面野........9官點會嘈
如果係報導9官衰野 (e.g. 陰9濕, 偏幫自己友, 亂柒判etc)........就含得忍la
dklm9棺話要遵從辯護劣C要求判刑都UP得出,馬道長被兜巴星,所以呢次乜都唔准報,怕左一巴右一巴,下次唔知條9棺會唔會當庭問辯護劣C應該點判。

傳:覆核王蒲頭未?

陳4萬條老西殼有無嚟聲援契仔??

引用:
原帖由 理+誠 於 2018-1-18 12:24 PM 發表

真係可能見呢排啲網民嘈得太犀利,唔敢面對市民。再搞單審控辯企埋一邊,點解話?
聲稱係路人的暴徒就算記錯位置都可以照樣入被告罪,如果呢單案左右手掟磚都要記到百分百準確無誤的話,咁又好難解釋到港式人治準則係點樣界定。

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-1-18 12:09 PM 發表
不如大家開個盤。

我估判社服令
高院無呢枝歌唱嗱!一係放,罪成就一定坐,最低消費3年。

9棺呢次直頭係想黑箱作業,將法律置於腳底。 

引用:
原帖由 cll4793 於 2018-1-18 12:28 PM 發表

dklm9棺話要遵從辯護劣C要求判刑都UP得出,馬道長被兜巴星,所以呢次乜都唔准報,怕左一巴右一巴,下次唔知條9棺會唔會當庭問辯護劣C應該點判。
其實應該閉門啦,一陣有網民唔識死違法錄音或者將過程筆錄之後用假帳號放上網,假設到時候真係有辯護老爺的資料流出,我估佢地仲難收科。

閉門作賽狗官可惡

引用:
原帖由 巴士塞龍門 於 2018-1-18 12:36 PM 發表

其實應該閉門啦,一陣有網民唔識死違法錄音或者將過程筆錄之後用假帳號放上網,假設到時候真係有辯護老爺的資料流出,我估佢地仲難收科。
一定有
唔洗假設

引用:
原帖由 家英哥 於 2018-1-18 11:45 AM 發表
記協同肥西蘭又要潛水…
黃絲沉大海

Why?

Why? why? tell me why!?

妓記係咪仲係肥婆蘭揸旗,還不聲討!?

黃屍式民主講都唔准講~~~

引用:
原帖由 ngblowwater-03 於 2018-1-18 12:41 PM 發表

咪放外國網站lor
台灣

毒果成日都係咁

好彩是法官講唔準講, 唔準知. 如果是政府講, 泛民和記協會搶著出來, 大聲說, "打壓言論自由", "黑箱作業", "市民有知情權".

泛民這次唔運用立法特權法要求法官到立法會? 要法官到立法會親自解釋為何不準報導案件審判內容? 要法官到立法會親自解釋為何不準報導案件審判內容令市民釋除疑慮?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]