• 瀏覽: 16,676
  • 回覆: 232
+16
引用:
原帖由 kenbondwong 於 2018-1-18 11:43 AM 發表

應該放棄做香港人,返上去做低端五毛享受高GDP,唔洗煩民主自由人權,幾好呀!
五毛大媽快d北上啦!
深圳樓幾百萬,月搵三千五

引用:
原帖由 gemini.A.wah 於 2018-1-18 10:03 AM 發表
香港去年人均GDP約4.3萬美元,遠高深圳人均GDP2.52萬美元
CHing你用人均同佢講, 佢就話南山區既人均勁過香港. 所以結論係佢點計都係羸你.

BTW, 放過香港吧, 香港只不過係一個小漁港. 大陸人唔好移民來香港, 去深圳發展吧!

若計埋深圳在工商業偷騙港人投資財富, 其GDP或會超港!

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2018-1-18 11:54 發表

深圳樓幾百萬,月搵三千五
可能有人鍾意做低端人口!

恭喜晒囉,終於超英趕美囉,光宗耀祖囉。😆😆😆😆😆😆

引用:
原帖由 mstg1234 於 2018-1-18 11:03 AM 發表

靠北姑吸港燦血同埋 d垃圾科技
最近取消埋二線,放多啲雞落嚟攪活個經濟。😆😆😆😆😆😆

引用:
原帖由 gemini.A.wah 於 2018-1-18 10:03 AM 發表
香港去年人均GDP約4.3萬美元,遠高深圳人均GDP2.52萬美元
曲線讚特區政府令港人繼續富裕?  

引用:
原帖由 ch_montrose 於 2018-1-18 10:32 AM 發表
深圳啲口爆場對豬DP都貢獻唔少
回歸廿年,香港繼續繁華,港人有閒錢北上玩樂

引用:
原帖由 aldonza 於 2018-1-18 11:57 AM 發表

CHing你用人均同佢講, 佢就話南山區既人均勁過香港. 所以結論係佢點計都係羸你.

BTW, 放過香港吧, 香港只不過係一個小漁港. 大陸人唔好移民來香港, 去深圳發展吧!
認同。

其實,Gdp 高低關香港人咩事呢?

最重要的是自己揾幾多。

放過香港人,還一個屬於真香港人的香討。

2.2萬中,有幾多水份

港人要偷渡深圳做黑工啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]