• 瀏覽: 8,868
  • 回覆: 116
+2
請問民主之神有乜用?
入咗獄對香港嘅民主又有乜作用?
民主了的香港又有乜改變?有乜代價?
推行民主之神嘅民主有邊個成功嘅例子可以參考?

美化犯罪,神化罪犯....

究竟這是什么邪教呀?!!!

引用:
原帖由 直線國國王 於 2018-1-18 01:24 AM 發表
民主,便是按民意施政,皇權、神權在國家統治中早已沒角色,又何來「民主」之「神」?
下來叫口號,先搞清楚口號有沒有狗屁不通好嗎?
Del

引用:
原帖由 直線國國王 於 2018-1-18 10:35 AM 發表

造「雄」者
你講真係唔知裡面有咁多黑幕。法官竟然同佢串通,判佢哋入獄嚟制做民主英雄!

引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-1-18 10:35 AM 發表

你錯了,不是兩種,是三種:
1.認罪;
2.不認罪而罪成;
3.不認罪而釋放;
仲有一種:走路!

引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-1-18 11:23 AM 發表

早幾天還有熱議要成立民間監察司法委員會,閣下的問題,不言而喻吧。
噢!原來真係兩個串通嚟制出嚟嘅英雄。

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-1-18 12:14 PM 發表

你講真係唔知裡面有咁多黑幕。法官竟然同佢串通,判佢哋入獄嚟制做民主英雄!
法官好難做,成就了兩位「民主英雄」轉到便被甚麼人權關注組指責政治迫害,好人難做呀

有病記得看doctor

引用:
原帖由 直線國國王 於 2018-1-18 12:30 PM 發表

法官好難做,成就了兩位「民主英雄」轉到便被甚麼人權關注組指責政治迫害,好人難做呀
都唔係嘅。
為咗要制做民主英雄,一個願打,一個願捱。預咗啦。

引用:
原帖由 nklj1 於 2018-1-18 12:30 PM 發表
有病記得看doctor
病向淺中醫
細路仔都知

引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-1-17 11:21 PM 發表
黑色的一天!二零一八年一月十七日,注定成為香港歴冊中,以黑色大字標題的一天:香港司法機構,判決香港青年民主領袖黃氏即時入獄。
全世界最偉大的民主之神、香港的民主運動的真正領袖,香港市民不會忘記你。
香港好L慘,被班建制搞到 經濟蕭條,成班廢青冇工開,有工開係得萬拎蚊,今日恆指先破頂,如果今日係民主上台,恆指起碼七萬點,所有廢青唔做,政府都比翻五萬元佢地洗,唔洗做廢青,個個有屋住,個個月大L把錢洗。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2018-1-18 11:33 AM 發表

來,我們看你自己說了甚麼

1.認罪;
2.不認罪而罪成;
3.不認罪而釋放;

第1項是認罪,第2/3項是不認罪
所以罪犯只有兩種。
若按你的邏輯,認罪又可分認罪的男人、認罪的女人,不認罪的又可分………
罪犯可有無 ...
的確如此
所以說只有兩種,難免有誤。

引用:
原帖由 吳尊函 於 2018-1-18 12:36 PM 發表

香港好L慘,被班建制搞到 經濟蕭條,成班廢青冇工開,有工開係得萬拎蚊,今日恆指先破頂,如果今日係民主上台,恆指起碼七萬點,所有廢青唔做,政府都比翻五萬元佢地洗,唔洗做廢青,個個有屋住,個個月大L把錢洗 ...
講得好
民主陣營感謝你揭發保皇黨惡行、訴說青年人的困境。

引用:
原帖由 潘盧小閒 於 2018-1-18 12:03 PM 發表

美化犯罪,神化罪犯....

究竟這是什么邪教呀?!!!
呢啲叫美化犯罪?
你未聽過犯法不犯罪咩?

引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-1-18 01:00 PM 發表

講得好
民主陣營感謝你揭發保皇黨惡行、訴說青年人的困境。
昂九,
人地講反話乍。

睇下民主下既中華民國係點先啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]