• 瀏覽: 131,757
  • 回覆: 1,434
  • 追帖: 11
+12
引用:
原帖由 rex1997(2) 於 2018-1-17 05:46 PM 發表

不近人情

左眼幾乎失明的77歲獨居婆婆不欲領綜援,靠每天連當數份兼職外 ...
印花每個值$50?我年中掉左幾千蚊落垃圾桶

買50蚊比一個印花,邊可能一個印花值5o老作呀慢O

手續上要報警,之后可以銷案和解。

咁老,法官一定重判

引用:
原帖由 rex1997(2) 於 2018-1-17 05:46 PM 發表

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/20180117/large/1516180810_df15.jpg

不近人情

左眼幾乎失明的77歲獨居婆婆不欲領綜援,靠每天連當數份兼職外 ...
年紀大
判三年

引用:
原帖由 1MH1 於 2018-1-17 06:37 PM 發表
手續上要報警,之后可以銷案和解。
咩手續呀⋯⋯個分店經理可以處理啦。

要拉就拉啲收銀啦,有啲收銀,特登唔畀印花啲客,有時詐諦同對面啲收銀傾偈,扮唔記得,等個客走咗,自己就搵個嘢收起啲印花,有時啲客唔要,就順手又攞埋,我見最離譜一個係,我當時買完嘢,啲價錢唔啱,企在收銀處等,等咗四個人,個收銀都係咁詐傾偈唔畀印花個客,有人問,佢先話唔好意思畀番,有個出咗門口跌因太細個跌咗響地,佢居然連嘢都唔做。收收下銀走咗出去執。
其實我事後都睇番,佢一樣係冇畀我嘅,不過,都唔知要嚟做乜?

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2018-1-17 06:27 PM 發表

印花每個值$50?我年中掉左幾千蚊落垃圾桶
值50蚊係因為 你要用50蚊 先俾1個你

咁都計到係50蚊個生意佬計算方式 真係識條鐵咩

萬寧咁cheap,駛唔駛罷買?

小題大做的又一例子

引用:
原帖由 kaibalau 於 2018-1-17 07:18 PM 發表
萬寧咁cheap,駛唔駛罷買?
我聽日開始唔幫呢間PK店買野,D野已經貴過人,宜家又咁PK對個阿婆

引用:
原帖由 henders 於 2018-1-17 07:32 PM 發表

我聽日開始唔幫呢間PK店買野,D野已經貴過人,宜家又咁PK對個阿婆
萬寧平過屈記的.
不過我都吾想幫萬寧買野了

引用:
原帖由 一一一木木木 於 2018-1-17 06:53 PM 發表

咩手續呀⋯⋯個分店經理可以處理啦。
可以咩?誰說的?

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-1-17 06:18 PM 發表

所以呢!英國佬就係咁仆街
你的頭像是?

引用:
原帖由 fivefishfish 於 2018-1-17 05:55 PM 發表
自己放回原位,事實上婆婆沒有任何不對,只是攞錯野,有罪就天無眼。
唔明,婆婆一早已將印花放回

但個保安又話放工時搜到佢袋入面有一卷印花……個保安屈佢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]