• 瀏覽: 38,610
  • 回覆: 338
  • 追帖: 3
+19
2014年佔領行動旺角清場期間,16人刑事藐視法庭罪成,高等法院判處時任學民思潮召集人黃之鋒入獄3個月,與闖入政總東翼前地案的刑期分期執行;社民連副主席黃浩銘判囚4個月15日,與反新界東北撥款案的刑期分期執行。至於學聯前副秘書長岑敖暉,被判入獄1個月、緩刑12個月及罰款1萬元。其餘13名被告,分別被判處入獄1至2個月、緩刑12至18個月,罰款1萬至1萬5千元。黃之鋒和黃浩銘的代表律師都申請暫緩執行刑期,保釋等候上訴,法官需時考慮,下午4時半才有決定,兩人需要暫時被收押。坐在犯人欄內的岑敖暉獲悉法庭判刑後,一度雙眼通紅。在他身旁的另一名被告趙志深更忍不住落淚,他其後與黃之鋒握手。黃浩銘被押離法庭時

聞者傷心,聽者流淚

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/岑敖暉聞判後-度雙眼通紅-黃之鋒高叫-大家加油-044404388.html

睇岑敖暉反應就知啦,做死監躉係好銀辛苦㗎,唔洗返入去坐,真係真情流露,唔通真係人生好銀精彩咩。
引用:
原帖由 ttyiu 於 2018-1-17 01:50 PM 發表
2014年佔領行動旺角清場期間,16人刑事藐視法庭罪成,高等法院判處時任學民思潮召集人黃之鋒入獄3個月,與闖入政總東翼前地案的刑期分期執行;社民連副主席黃浩銘判囚4個月15日,與反新界東北撥款案的刑期分期執行。 ...

大家加油
年年有今日
歲歲有今朝

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-1-17 01:53 PM 發表
睇岑敖暉反應就知啦,做死監躉係好銀辛苦㗎,唔洗返入去坐,真係真情流露,唔通真係人生好銀精彩咩。
諗起今晚要還肉債太開心啫

乜佢有份照顧之鋒條女咩?
引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2018-1-17 02:03 PM 發表

諗起今晚要還肉債太開心啫

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-1-17 02:04 PM 發表
毛ee呀

附件

download.jpg(11.21 KB)

加甚麼油?繼續加油搞屎搞棍

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-1-17 02:04 PM 發表
好好照顧后庭

「入獄加油」...   

緩刑喎,又唔洗坐,喊乜呢? 
罰款1萬元好肉赤?搵佔中基金claim返啦 

引用:
原帖由 ngblowwater-03 於 2018-1-17 02:14 PM 發表

可能有deal, 左放就要接毛婆呢個客.......滾動到喊
久旱逢甘露,痴瘋叫你加油呀,Lester!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]