• 瀏覽: 10,681
  • 回覆: 49
+3
引用:
原帖由 食指 於 2018-1-19 11:01 PM 發表

如果上網google一下,乜春嘢冇安全漏洞?
日本傳ApplePay盜刷案電子支付安全性堪慮- 國際- 自由時報電子報
日本頻現Apple Pay盜刷案件安全漏洞請你一定要防範_路由器之家
【實測 ...
做得好!

引用:
原帖由 WongManTak 於 2018-1-19 11:41 PM 發表
乜春嘢冇安全漏洞, but 支付寶保安漏洞最多!
你話漏洞最多就最多架嗱?事實系用支付寶嘅人最多,你亦無可奈何。
自從電腦使用開始廣泛,每每開發新應用都係不斷發現新漏洞,跟住補漏。
黃絲衹會畀毒果點,眼界淺窄,識條春咩...

引用:
原帖由 WongManTak 於 2018-1-19 11:41 PM 發表
乜春嘢冇安全漏洞, but 支付寶保安漏洞最多!
波叔,你冇腦都唔好show出嚟畀人睇吖,列舉d例子不撚知所謂
飲醉咗,畀人偷手機兼用你指紋開機盜款都可以賴支付寶,咁如果你有美元cash在手畀人偷咗,你咪要賴美國印鈔局?

果個研究團隊更加不知所謂,佢嘅所謂漏洞前提就系android, ios不安全,可以畀人安裝到惡意軟件,如果系咁你乜春app都死....有軟件可以將你成個手機嘅資料並複製,跟住用複製出嚟嘅系統資料付款吖,盲丙
一d見識都冇,+陣袋錢落你袋...唔使多謝。

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2018-1-17 05:29 AM 發表
之前八達通同samsung pay合作嗰陣死推爛推支付寶嗰班又話唔會用又話nfc麻煩,之後見到之前有個post話支付寶hk係同大陸唔同,係大陸用唔到,衰過八達通,之後又見到馬雲都唔用支付寶,成班死推爛推支付寶 ...
之前都有個post死推支付寶。我一話支付寶唔啱香港人用,條友立刻話你反中。真係唔知E班係打手定係大中華膠。
香港人小額有八達通,大額有信用咭,賴潮既有samsung pay,Apple pay,點解要用支付寶呢?大陸人唔係咁多人有信用咭就話姐。私隱,保安等都係問題。

我都覺得麻煩囉,用內地版又話要內地居民身分證,用香港版又話要連結信用卡,但我用八達通只系嘟一嘟就搞掂

引用:
原帖由 黃昏粗俗的黑頭 於 2018-3-2 11:49 PM 發表
我都覺得麻煩囉,用內地版又話要內地居民身分證,用香港版又話要連結信用卡,但我用八達通只系嘟一嘟就搞掂
真系搞笑,咁怕比人知,香港又用信用卡?😂Apple pay唔駛信用卡?你申請信用卡唔駛身份證?8仔唔需要,只有銀碼細咋,如果可以過數過萬,你以為香港政府唔要求身份登記?

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2018-4-2 08:09 PM 發表

真系搞笑,咁怕比人知,香港又用信用卡?😂Apple pay唔駛信用卡?你申請信用卡唔駛身份證?8仔唔需要,只有銀碼細咋,如果可以過數過萬,你以為香港政府唔要求身份登記?
你用過先出聲啦,我系用完先有呢個感覺,我大陸版同香港版都用過,我講緊香港版唔及大陸版

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2018-1-17 05:29 AM 發表
之前八達通同samsung pay合作嗰陣死推爛推支付寶嗰班又話唔會用又話nfc麻煩,之後見到之前有個post話支付寶hk係同大陸唔同,係大陸用唔到,衰過八達通,之後又見到馬雲都唔用支付寶,成班死推爛推支付寶 ...
原來共碟係你
中共派人落香港反中共
然後香港繼續抱殘守缺,比大陸全面超越

你真系有用過香港版支付寶? 香港版支付寶你可以唔駛用身份證同信用卡, 有香港電話No就得
要身份證,系令你可以更高既交易額! 你可以唔駛用信用卡,可以去7仔等地方增值!
引用:
原帖由 黃昏粗俗的黑頭 於 2018-4-2 10:20 PM 發表

你用過先出聲啦,我系用完先有呢個感覺,我大陸版同香港版都用過,我講緊香港版唔及大陸版

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]