• 瀏覽: 9,872
  • 回覆: 26
+6
如題,佢老X  自己西就得

人地西就兇人,民主派?嘩!真係好o能民主

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-16 00:33 發表

其他人都費事恥笑你,不過我好心地、又得閑,所以恥笑下你。

昨日,所有九龍西、新界東 選民都有份篩, 日後亦有份選。

你講果個 8。31, 你只有份投,沒有份篩、亦沒有得揀,懂嗎?
即係你支持有部分西選也可以接受明白     已經足夠

泛民全部讓路,俾個靚妹出選,夠晒公平喇

所謂的 "真普選", 一向係用來呃D對選舉制度冇咩認識的傻仔. 真係有認真思考過, 同埋留意外國選舉的人, 就明白泛民的所謂 "真普選" 跟本係得啖笑. 如果以泛民的標準來計, 歐美的民主大國用的都唔係 "真普選".

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-16 12:33 AM 發表

你講果個 8。31, 你只有份投,沒有份篩、亦沒有得揀,懂嗎?
但糞民話參選權都好緊要架喎
請問
今次窮撚有無份參選呀 ?

金主一早揀咗人,跟住搵打手吹捧,再搞場西選,係啲低端黃絲狗種先跟住金主支笛舞

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-16 12:33 AM 發表

唔係話要保護基本法咩?泛民嘅公平提名方案唔係就正在破壞基本法特首提名嘅條例咩?
我質疑泛民嘅目的就唔唔想有全民普選。
當年佢哋搞果個模擬選舉,三人中,AV仁得票最少,CY得票最多。最後CY當選,泛民就有尊重過呢個民意嗎?

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-16 00:33 發表

得閑又恥笑下你先 扮民主派話要無西選的真普選 但係扮民主派只有比到A同B 的選撰比市民 何解?CDEFG.....呢?政治考慮?黑箱作業?有市民不滿扮民主派

引用:

咁點解唔一齊參選,所有選民一次過終極投票去選出當選人?  反而要係所有選民投票搞咁多無為動作?  搞到馮檢基想參選又無得出選,泛民口號 ''真普選無篩選" 係咩嚟?  齋噏坤黃絲傻仔?

"

引用:
原帖由 Psyco 於 2018-3-8 11:21 PM 發表

咁點解唔一齊參選,所有選民一次過終極投票去選出當選人?  反而要係所有選民投票搞咁多無為動作?  搞到馮檢基想參選又無得出選,泛民口號 ''真普選無篩選" 係咩嚟?  齋噏坤黃絲傻仔?

"7994521
唔好kai啦,泛民出多過一個候選人互相戒票,保送保皇黨入立法會?

引用:
原帖由 caledis 於 2018-3-9 12:11 AM 發表

唔好kai啦,泛民出多過一個候選人互相戒票,保送保皇黨入立法會?
咁民主大義既 "真普選無篩選",呢個神聖無敵精神就係完美在於此,到時幾百萬選民咪自動自覺只投俾泛民衆多候選人中既一個囉,咁咪要選既有得參選,要贏既又衆望所歸勝出,泛民口喊既 '民主',就係人民作主,難道民主有問題?大衆人民既自由決定會有錯?  民主理論上應該係無敵!

再講,泛民日講夜講佢哋自己係民意代表,難道居然有選民會投俾建制候選人? 而且仲係人數多到促以令建制候選人當選?  泛民都為自己冠名 "泛民" 喇,就係證明 "廣泛授民支持" 咁解,有咩可能有人投票俾建制都唔投俾泛民既道理?  

你咪妖言惑眾,你質疑自由參選會導致泛民落選,即是你認為衡量普選既準則係: "泛民指定候選人能否當選"

你潛台詞係: "唔能夠保證泛民當選,就係假普選!  能夠保證泛民當選,就鐵定係真普選!"

咁咩叫假普選? 咖有版睇.

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-3-9 12:59 AM 發表

你反對 8.31 嗎?
你說 “所有選民一次過終極投票去選出當選人” 適用于 選特首嗎?
如何決定參選人資格呢?你有何高見?
831咪就係有個1200人選委會,去篩選候選人囉,放諸泛民追捧既美國所謂民主制度,美國總統候選人無篩選咩?  比香港831篩得仲勁!

咁你認為美國作為香港泛民政黨既佔中幕後黑金主,美國總統又是否民選?又是否符合泛民口中既無篩選真普選? 若果選委會式篩選係不可接受既獨裁政治,咁泛民為咩事要收受美國呢個 "篩選政治政體" 既黑金贊助去搞佔中? 

你話香港1200人選委會操控特首,呢個1200人選委會係公開參選及票選,就連泛民自己都去參選!

反而,泛民既金主美國行 "兩黨壟斷政治",所有兩黨總統候選人都係由黨元老推薦出嚟跑馬仔,所以兩黨嗰廿個元老,就係現實既 "美國20幾人選委會",而且美國共和黨及民主黨嗰廿幾個元老位係非公開向美國國民票選,講民意代表性,香港公開票選立既 "1200人選委會" 更勝美國兩黨政治下既 "黨元老選委會".

若果美國式既 "黨元老篩選委員會" 係可接受的話,咁為咩事泛民要收搞授美國黑金去佔中暴動,嚟反對更民主透明既 "公開票選1200人選委會(831)"?

若果美國式既 "黨元老篩選委員會" 係不可接受的話,咁泛民又點解要收授美國呢個篩選獨裁政體既黑金,嚟搞佔中暴動反對更民主透明既 "公開票選1200人選委會(831)"?

你答.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]