• 瀏覽: 4,246
  • 回覆: 27
提示: 違規內容已被屏蔽
無論牠們說什麽,其實都可以用奴性來解釋
引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-14 11:10 PM 發表
白髮滄滄的老太婆都明白只有反對的聲音 才能避免 香港成爲 一輛沒有 剎車踏板 的汽車!

而 中華人民共和囯人 卻整天在 盤算 如何繼續做奴隸,如何學農場裏的畜牲一樣 讓滿手鮮血的屠夫餵 ...
含洋L洋奴整天盤算如果繼續含洋L,如何可以令滿手鮮血的洋主子賓州快樂。

中共真好!
回歸前連反對派 毒果都無

中共回歸呢廿年,比香港人日日反政府!
而香港人日日自己話係奴隸

難怪中共開始果然要學英國甘獨裁先得,依家各大官員都要開口,提醒香港只係中共下既城市了

啲國匪黨啲死剩種

明呃香港人唔識分乜係反對聲音同反政府既分別. 

中國自宋朝以黎根本就從未停止過反政府, 同時個社會都從來未好過. 反政府除咗可以搞到血流成河, 死人無數, 比外族屠殺之外, 從來未能為中國社會帶來實質既改變. 

相反, 日本人從來都唔反政府, 又唔見日本人個個都係奴隸. 西方國家既民主實現都係來都唔需要反政府. 需要推翻政府先實現到民主既, 通常都冇好. 如果唔反政府叫奴隸既, 咁西方大國D子民全部係奴隸. 英國殖民地之下既香港人就更加係奴隸, 野野都要宣誓效忠英女皇. 所以正正相反, 中國人從來都係一個叛逆成性, 最鐘反政府既民族. 可惜既係, 亦都從來未曾因為反政府而變好過. 原因好簡單, 因為個問題出響人民度.

叛逆, 自私, 低俗, 不誠實等等特質, 首先係令到中國人無法有效出產清廉既官員. 冇好官就唔會有好政府. 今日香港情形都係一樣, 出唔到好官將社會最大既問題之一. 以前呢個唔係問題係因為, 你出唔到英國祖家同你出埋. 回歸之後再冇呢支歌仔唱. 香港隨時會出返以前D四大探長. 因為一個馬照跑舞照跳, 好嫖好賭好低俗, 再加上金錢至上既咁樣一個傳統中國人社會, 係唔應該會出到好官既. 與其閙政府, 不如檢討吓自己. 中國人另一個最大特點就係, 自己攪臭自己個社會自己唔知道, 仲懶正義咁賴政府. 不求自我改善, 乜都賴晒政府. 係從來都解決唔到中國人社會存在既問題.

這就是蟲太議員口中的香港選民

老太婆有妄想、幻覺等症狀

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-16 12:11 AM 發表

閣下作爲一個 叛逆, 自私, 低俗, 不誠實 的中華人民共和囯人,是否也認為自己不應該有資格參與揀選人大代表呢?
總結唔係講緊絕對, 你個腦識分先算啦.

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-16 12:24 AM 發表

那麽閣下認爲自己應否有資格參與揀選人大代表呢?
我做乜要參選人大? 我冇興趣喎. 同埋我唔反對任何人參選人大. 而係話中國人要改善自己既文化, 先可以為大人等政府架構提供有用既人材. 同埋個國家先可以有法治. 唔係吓都要習總落ORDER去打果D正常法律都奈佢地唔何既大老虎. 同埋文化得以改善, 根本大老虎都唔存在. 講緊既係如何根治既問題, 因為打大老虎都只係治標不治本.

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-14 11:10 PM 發表
白髮滄滄的老太婆都明白只有反對的聲音 才能避免 香港成爲 一輛沒有 剎車踏板 的汽車!

而 中華人民共和囯人 卻整天在 盤算 如何繼續做奴隸,如何學農場裏的畜牲一樣 讓滿手鮮血的屠夫餵 ...
你條柒頭又發作,你憑乜撚嘢定義咩叫香港人啊,你只不過隻亂鳩咁叫狗!!

濕鳩羅女士,佢嘅生命,財產,都係由香港政府保護,佢又算唔算係奴隸啊?

你就去問下羅女士,佢俾人強姦,會唔會報警!!佢咪又係中華人民共和國,香港特區嘅一個市民!!

當然羅女士係你眼中其實都係一個奴隸!!

「起來!不願做奴隸的人們!」

反國歌嗰啲先係唔介意做奴隸。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]