• 瀏覽: 8,944
  • 回覆: 90
+5
引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-16 12:01 AM 發表
香港班無腦嘅下一代, 正是看到你們 滿口 愛蟈愛黨,

卻賴死在香港,死活不願意 返去社會主義天堂,

享用 被共慘黨一匪專政的樂趣!
挑。
你班中華民國偽君子,有錢既都唔投資在民主的中華民國,要投資在獨裁的中華人民共和國。
收皮啦。法輪撚。
窮得只有日日企街喊天滅中共。

引用:
原帖由 lewark 於 2018-1-14 09:35 PM 發表

宣揚港獨。cap咗你先。等你呢犯罪證據無得改。

睇下幾時有人check 到你IP拉你先。
咁過癮嗱。
X 2

垃圾青年~

引用:
原帖由 payday 於 2018-1-14 09:18 PM 發表
香港人追求民主制度
共產黨永遠做唔到
獨裁治國,貪污腐敗
就係呢個習總治國理念

回歸以後,香港已經被赤共嚴重污染
為求操制香港,無所不用其極
昔日港英年代安穩生活難再返

年青一輩深受其害
港人爭取獨立理想當 ...
先不論中共如何, 英國怎樣, 就請樓主回答如下數問:
香港縱然立國, 欲求安穩, 或以樓主之言, 要"重返港英年代生活", 當何以為之?  
建國者並非叫叫口號, 扯扯旗便能成事, 實質治國安邦之策為何?
港人何以維生? 繼續炒樓炒股即可?
如今港人經濟民生事務跟內地千絲萬縷, 獨立是否絕大部分人心中所想?
然後看外圍因素, 香港欲分列成國, 中共該如何應對? 會一言應允?
若緊要關頭, 一戰難免, 誰敢為"國"捐軀?
樓主本人願意犧牲性命, 成就建國大業乎?
抑或繼續叫喊, 讓他人赴義, 坐享其成?
還是 "吾有妻兒尚小, 更兼父母年邁, 不然定當XXXX"?

還是實迷途其未遠,覺今是而昨非, 昔日反對八三一袋住先,
今天卻先起義, 先獨立, 再"順其自然, 見機而行"?

或曰求援於西洋諸國, 然彼各懷鬼胎, 暗自盤算,
深恐華夏獨大, 樂見中共內亂, 好趁火打刧, 坐收漁利,
豈有真心助港者乎?

最後, 今日香港, 有何人才德兼備, 文武雙全,
可帶領香港跟中共分庭抗禮, 甚至討滅中共, 解救黎民?
之鋒洋達? 蕙禎頌恆?

去完星加坡你就知道點解了

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-15 11:53 PM 發表

你時時刻刻腦海裏都需要著主人

香港人 已經沒有主人,任何事都要靠香港人自己。 你未有資格做人,所以不懂!
哈哈 ... 你時時刻刻腦海裏都念念不忘著主人就 ok ?

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-16 12:01 AM 發表

哈哈 ... 你幾時剪左張 id card 佢呀 ?
中華人民共和國, 時刻伴在你身邊喎
舒服嗎 ?
哈哈 .....

引用:

死畜生離開中國香港啦

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2018-1-16 10:19 AM 發表

死畜生離開中國香港啦
其實佢愛中華人民共和國愛得要死呀 ... 哈哈

引用:
原帖由 vanga 於 2018-1-15 05:42 PM 發表

學梁先生, 搭 taxi 走先
學黃生著草

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-14 10:19 PM 發表

共慘黨可以殺光香港所有年輕人,但卻消滅不了 香港人爭取獨立自主的決心!
成日自言自語就講代表香港市民。
咁獨裁,點可以話爭取民主呀?

點解咁多年青人支持香港獨立?
因為佢地中意打飛機囉。

有病記得看醫生

引用:
原帖由 TrekTrek 於 2018-1-15 10:09 AM 發表
我搵到唔到有一個香港人支持香港獨立,樓主係係邊道搵到「好多人」支持?
發夢唔好當真.
佢要入青山

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2018-1-14 10:29 PM 發表

你幾時出世架,
或者幾時落黎香港架。

上一代安穩,
我呸。
一家八囗住三百尺公屋,
冇電梯,冇廁所,廚房係出面,小學未畢業要打工,做兩份工,冇地鐵,迫熱狗巴士…………。

你班撚樣坐享其成乍。
原來是這班黑五類後代混進香港,當日國家末能拉他們去槍B,今天應該把他這些人和下一代依法處理,或任由他們逃去下一個地方等他重新走難一次過程,曾經國家的叛徒國家是不會忘記他們的。

引用:
原帖由 payday 於 2018-1-14 09:18 PM 發表
香港人追求民主制度
共產黨永遠做唔到
獨裁治國,貪污腐敗
就係呢個習總治國理念

回歸以後,香港已經被赤共嚴重污染
為求操制香港,無所不用其極
昔日港英年代安穩生活難再返

年青一輩深受其害
港人爭取獨立理想當 ...
首先,恭喜你已經觸犯刑法,
然後,請你唔好代表曬所有年輕一代,深受其害嘅只係黃絲年輕一代。
最後,麻煩你儘快辦移民手續,離開香港,因為香港行政全稱係“中華人民共和國香港特別行政區”,受中華人民共和國管轄,行使由中國全國人大代表大會根據《中華人民共和國憲法》制定並通過嘅《中華人民共和國香港特別行政區基本法》,香港唔適合你。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]