• 瀏覽: 13,915
  • 回覆: 99
做埋D仆街野,同班日本仔篡改歷史一L樣!
只有5毛會覺得光榮,仲叫你感恩!

引用:
原帖由 你個章 於 2018-1-14 02:36 PM 發表
中共刪改內地中學教科書裡的文革歷史

中共聲聲說日本仔刪改侵華歷史,但對自己共產黨係文革所犯的罪行卻一再避談,現在更離譜地刪改八年級教科書裡面關於文革和抗日戰爭既資料。但最可怕不是這部份,反而是訪問 ...
文革係一個毛澤東行的邪術~
佢破壞中國的文化價值觀~~
又用無辜人的血對魔鬼撒旦的獻祭~
毛澤東係邪惡嘅軸心😩😩

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-1-15 08:25 AM 發表

只要你持有香港身份認,不管你喜唔喜歡,你就係中華人民共和國人。
不過,不論你係唔係中華人民共和國人,只要係只依據立場而唔係實據討論,都係低級同冇意義�討論。
你一巴琴埋去,佢都唔會知醜

引用:
原帖由 禁言先生 於 2018-1-19 06:53 PM 發表

你一巴琴埋去,佢都唔會知醜
唉!真係太多人只係不斷重複立場,並不能拎出任何理論同依據討論。所以香港政治永遠只能留响不斷爭拗嘅境況。

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-1-19 08:37 PM 發表

唉!真係太多人只係不斷重複立場,並不能拎出任何理論同依據討論。所以香港政治永遠只能留响不斷爭拗�境況。
其實佢地有d睇法都係事實,不過對香港對大陸都唔會有幫助,中國的確係被美國日本等帶有敵意,而中國本身的確係仲有好多唔建全既地方,而香港本身應該因為歷史原因同國際視野,可以幫助中國去向世界宣傳甚至接軌,可惜有班短視自大既人,令呢d機遇不但無發生,仲變成國家被攻擊既缺口

引用:
原帖由 kuwait 於 2018-1-19 03:40 PM 發表

文革係一個毛澤東行的邪術~
佢破壞中國的文化價值觀~~
又用無辜人的血對魔鬼撒旦的獻祭~
毛澤東係邪惡嘅軸心😩😩
共黨產都係一樣。

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-19 09:07 PM 發表

那麽,97年前 持有香港身份的 都是英國人嗎?
當然唔係啦。97前嘅香港嘅身份只係英國嘅殖民地,而且有絕大部份係租地,唔熟於英國政府。而家就係中國下可分離嘅一部份。

引用:
原帖由 你個章 於 2018-1-14 02:36 PM 發表

中共聲聲說日本仔刪改侵華歷史,但對自己共產黨係文革所犯的罪行卻一再避談,現在更離譜地刪改八年級教科書裡面關於文革和抗日戰爭既資料。但最可怕不是這部份,反而是訪問 ...
而家咩年代, 教科書改完, 可以阻到成個網路咩? ON 9

https://www.youtube.com/watch?v=Sa421AHjIx0&t=4186s

引用:
原帖由 tailo88 於 2018-1-20 09:33 AM 發表

而家咩年代, 教科書改完, 可以阻到成個網路咩? ON 9

https://www.youtube.com/watch?v=Sa421AHjIx0&t=4186s
E位袁騰飛都算夠膽色。希望唔會俾人屈"顛覆國家"。

新版並冇掩蓋文革帶來中國嘅禍害, 最後結論寫住"文化大革命帶來中共建政以來最嚴重挫折,做成了巨大損失,雖要反思和總結"嘅評語。(東網新聞)

新版並冇掩蓋文革帶來中國嘅禍害, 最後結論寫住"文化大革命帶來中共建政以來最嚴重挫折,做成了巨大損失,雖要反思和總結"嘅評語。(東網新聞)

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-1-15 08:25 AM 發表

只要你持有香港身份認,不管你喜唔喜歡,你就係中華人民共和國人。
不過,不論你係唔係中華人民共和國人,只要係只依據立場而唔係實據討論,都係低級同冇意義嘅討論。
If I am a Paki race shall I be a Chinese ?

引用:

樓主中倭毒太深。
中共只是更正文革內容字眼。令教科書更能反影文革的歷史錯誤。卻被比作日本的完全改寫侵華歷史。

引用:
原帖由 mdlee 於 2018-1-20 01:45 PM 發表

If I am a Paki race shall I be a Chinese ?
你係唔係一個華裔香港人?
我上述嘅一句話,只係回複畀一個華裔香港人。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]