• 瀏覽: 13,957
  • 回覆: 99
引用:
原帖由 cortet 於 2018-1-15 04:30 PM 發表

咁鄧小平、江澤民、胡錦濤、習近平的政策呢?
你唔好斷章取義去釋法啦!
排名絕對分先後:馬克思主義、毛澤東思想、鄧小平.......

睇下習主席敢唔敢將自己擺係馬克思之前。

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-1-14 05:59 PM 發表
...........................................................
大家都知道,毛澤東當年搞文革,只係想鞏固自己嘅地位,而唔係誤判當時情況。新版刪去"錯誤地"反而比舊版更正確陳述歷史。
.................................................
毛澤東當年搞文革鞏固自己嘅地位,目的是甚麼?
鞏固自己嘅地位只係手段方法,目的是要防止中共走修正主義、資本主義的道路。

引用:
原帖由 paoon 於 2018-1-15 04:34 PM 發表
排名絕對分先後:馬克思主義、毛澤東思想、鄧小平.......

睇下習主席敢唔敢將自己擺係馬克思次前。
仲有人好似你咁迷信意識型態?
實踐是檢驗真理的唯一標準呀!

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-14 07:26 PM 發表

地球上沒有什麽事情 比 自稱 中華人民共和囯人 更可恥 !
地球上沒有什麼事情比甘心做含洋L洋奴更可恥!

引用:
原帖由 cortet 於 2018-1-15 04:37 PM 發表

仲有人好似你咁迷信意識型態?
實踐是檢驗真理的唯一標準呀!
憲法一日未改,馬克思主義毛澤東思想都係中共國之根本,唔跟馬克思主義毛澤東思想就係違憲。
係守唔守法問題,唔係迷信意識型態問題。

引用:
原帖由 paoon 於 2018-1-15 04:34 PM 發表

睇下習主席敢唔敢將自己擺係馬克思之前。
按年齡排名得唔得

引用:
原帖由 paoon 於 2018-1-15 04:41 PM 發表
憲法一日未改,馬克思主義毛澤東思想都係中共國之根本,唔跟馬克思主義毛澤東思想就係違憲。
係守唔守法問題,唔係迷信意識型態問題。

你係度扮乜鬼 憲法釋法專家 呢?

人地專家一言九鼎!你就一言零(無人)頂!

引用:
原帖由 cortet 於 2018-1-15 04:34 PM 發表

毛澤東當年搞文革鞏固自己嘅地位,目的是甚麼?
鞏固自己嘅地位只係手段方法,目的是要防止中共走修正主義、資本主義的道路。
如果你硬係要講毛澤東唔係用整肅走資派嘅借口嚟奪回領導權,咁就算喇。既然唔知你要講嘅係乜,我就唔多講喇。
反正,你嘅講法都係認明文革唔係因為毛澤東嘅錯誤判斷引起,而佢由佢精心策劃。所以今次改版都係比較歷史真相。

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-14 10:27 PM 發表

你老母只能決定你來自什麽人,不能決定你成爲什麽人。

你們 中華人民共和囯人 是自願 停留在 農場畜牲的水平, 沒有資格跟 香港人 搭訕!
你錯啦,李紅痔佢老母都係佢創造,所以你一定可以另你老母變白變黑,變鷄都得,得咗。

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-1-15 11:36 AM 發表

你係話劉曉波同候德健响六、四時,就被中共收買咗,响公開訪問時話當晚冇聽到槍聲,而學生係响四君子同解放軍協商後有序離場?
共產黨這十幾二十年來正以龐大人力物力在不同媒體散播假資訊以竊改對其不利的事實,好似各下所post之資料就是一個好的例子,意圖令下一代只有共產黨所竊改既資料作思考,完全沒有獨立思考能力,以至共產黨更易操控群眾 OR 造就一個"完美歷史"。看片裏面的中學生就是一個活生生人辦。

引用:
原帖由 你個章 於 2018-1-16 01:13 AM 發表

共產黨這十幾二十年來正以龐大人力物力在不同媒體散播假資訊以竊改對其不利的事實,好似各下所post之資料就是一個好的例子,意圖令下一代只有共產黨所竊改既資料作思考,完全沒有獨立思考能力,以至共產黨更易操控 ...
劉曉波同候德健面對鏡頭講嘅係假資料?你可能證明咩?
六四當晚李卓仁藏匿响一間見唔到現場嘅酒店房內,佢所講嘅又會唔會只係道聽途說嘅假資料呢?
文革不論佢係打擊走資派定係一個權力鬧爭,都係由毛澤東精心計劃而唔係錯誤判斷。毛澤東想借此打倒劉少奇亦係當年香港人嘅睇法。
文革係一場由毛澤東策劃嘅權力鬧爭,連大紀元都係用啲個立場。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]