• 瀏覽: 13,916
  • 回覆: 99
引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-15 23:43 發表
中華人民共和囯人的傳統固有 信仰是 槍桿子裏出政權,
即使 拿著 槍桿子的要 恢復帝制,你能反對嗎? 你會反對嗎?你會反對 槍桿子裏出政權 嗎?
請問那一個國家不是"槍桿子裏出政權"?
你不過係反覆集中的抹黑,實質上近20年中國對中國人和全世界嘅貢獻你視而不聞。

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-15 11:43 PM 發表

中華人民共和囯人的傳統固有 信仰是 槍桿子裏出政權,

即使 拿著 槍桿子的要 恢復帝制,你能反對嗎? 你會反對嗎?你會反對 槍桿子裏出政權 嗎?
中華民國的傳統固有信仰又何嘗不是"槍桿子裏出政權"?
袁世凱憑軍力脅逼清帝退位建立中華民國。
接下來的北洋政府軍閥 <------------- 話到明軍閥!
孫中山也想北伐重建民國。
蔣介石更是靠北伐軍槍桿子裏出政權!

你真係無知幼稚!

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-1-16 08:49 AM 發表

劉曉波同候德健面對鏡頭講嘅係假資料?你可能證明咩?
六四當晚李卓仁藏匿响一間見唔到現場嘅酒店房內,佢所講嘅又會唔會只係道聽途說嘅假資料呢?
文革不論佢係打擊走資派定係一個權力鬧爭,都係由毛澤 ...
劉曉波同六四事件真偽,相信群眾已經有定論,有心人想"力挽狂瀾"確是痴心莽想。正如我冇實質證據話西環治港一樣,但大家見周邊發生既事,還需要相片,錄音,CCTV般自己認罪的證據嗎?在大陸,相關討論既posts上一條就刪一條,邊個聲討就拉邊個,還需要證據嗎?
係中共立場,關於黨同領導的事怎能夠有"錯誤"同"修正"這些字眼在教科書出現,黨/黨領導可以有鬥爭但萬萬不能有錯誤。學妹妹仔話齋"要造就更完美歷史嗎"。
照習近平既言行同施政,佢係一個極之仰慕毛澤東思想既人,佢想收緊共產黨到一個像當年毛魔一人集權統治而非一黨統治既中國。相信不久將來另一個獨裁毛魔右會出現。

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-14 07:26 PM 發表

地球上沒有什麽事情 比 自稱 中華人民共和囯人 更可恥 !
有,正是不仁不義,不妊不育的on9法輪洗腦L, 具體請照鏡

引用:
原帖由 你個章 於 2018-1-17 12:59 AM 發表

劉曉波同六四事件真偽,相信群眾已經有定論,有心人想"力挽狂瀾"確是痴心莽想。正如我冇實質證據話西環治港一樣,但大家見周邊發生既事,還需要相片,錄音,CCTV般自己認罪的證據嗎?在大陸,相關討論既posts上一條 ...
咁你即係話當日劉曉波係講大話?

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-1-17 08:21 AM 發表

咁你即係話當日劉曉波係講大話?
我只係話你講大話姐。我諗你唔佩提劉曉波個名!fxxk off!

引用:
原帖由 你個章 於 2018-1-17 08:29 AM 發表

我只係話你講大話姐。我諗你唔佩提劉曉波個名!fxxk off!
咁我咪唔用果個名囉。
改用留守天安門,成功同解放軍協商讓學生有序離場嘅四君子之一都話冇聽到六四當晚有槍聲。
咁得喇掛?但又能改變佢講過嘅事實咩?
掩耳盜鈴。
咁又係嘅,被支聯會捧為六四之神嘅人,竟然公開支持否定支聯會所講嘅六四當晚學生被屠殺嘅信仰,一眾信徒係好難接受嘅!

唔該中國人/中國政府以後唔好投訴日本仔篡改歷史,自己都係做緊同一樣事。
唔該香港人撐大對眼睇清楚愛國教育下教出泥既小朋友係乜野思維。

引用:
原帖由 西奴末日 於 2018-1-14 07:24 PM 發表
造謠可恥 
你講李柱銘、林卓廷同釘子健呀?

引用:
原帖由 你個章 於 2018-1-17 10:24 PM 發表
唔該中國人/中國政府以後唔好投訴日本仔篡改歷史,自己都係做緊同一樣事。
唔該香港人撐大對眼睇清楚愛國教育下教出泥既小朋友係乜野思維。
中國係贏家
日本係輸家
咁都叫同一樣事?
歷史從來都係勝者為王

藉口借題發揮, 言論自由的議題,擾亂社會秩序, ,妖化 中央政府,唯恐天下太平。

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-14 07:26 PM 發表

地球上沒有什麽事情 比 自稱 中華人民共和囯人 更可恥 !
儍豬,剩係黃絲已經可恥啦,都仲未講犯民。😂😂😂

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-1-14 05:59 PM 發表

內容中,將"毛澤東錯誤地認為黨中央出現修正主義,黨和國家面臨資本主義複辟的危險",改為"毛澤東認為黨中央出現修正主義,黨和國家面臨資本主義複辟的危險"。只係少咗批評字眼,並冇改到任何事實,亦冇話 ...
歷史教課書本來就應該中立陳述歷史事件,唔應該加入批判性詞語。

鄧小平一上台就否定文革啦, 四人幫入獄.
你地多多事實, 搞是搞非, 無聊到死.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]