• 瀏覽: 14,166
  • 回覆: 133
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 WPGLY 於 2018-1-13 08:45 AM 發表
純軍事討論!
AIP潛艦是否應該係好難被發現?在戰時,潛艦被發現是否意味住已被擊沉?

https://www.ettoday.net/news/20180113/1091907.htm
咁快就失憶拿?  快d睇醫生啦!

原帖由 WPGLY 於 2018-1-12 03:25 PM 發表
中國人唔關心中國事成日走去緊張印度有冇發生事故,乜嘢心態呢?
咁你經常發文詆毀中國, 歌頌其他國家, 到底你是那國國民呢?

如果你非中國人, 成日走去緊張中國有冇發生事故,乜嘢心態呢?

如果你是中國人, 咁行為就無異於漢奸

有冇覺得在搬起石頭砸自己隻腳?

引用:
原帖由 借錢梗要還 於 2018-1-13 02:14 PM 發表
樓主堅持每日一柒,精神可嘉。
佢似氵又女干多的

又玩分身自己支持自己

引用:
原帖由 WPGLY 於 2018-1-14 12:58 AM 發表

要示威洗乜潛水先呀?!
自己帖文,吾該睇清楚啲!
潛艇上面仲有老共戰艦,就係怕你睇吾到!

樓主,投降係掛白旗,但掛嘅係ㄧ眼就認得嘅五星旗。

如果樓主仍然覺得係投降,咁真係要小心。有朝一日,不要著錯底褲。要白色底褲。唔好要青天白日,或者用綠蠅。以保命。

引用:
原帖由 WPGLY 於 2018-1-13 08:45 AM 發表
純軍事討論!
AIP潛艦是否應該係好難被發現?在戰時,潛艦被發現是否意味住已被擊沉?

https://www.ettoday.net/news/20180113/1091907.htm
在戰時潛艦被發現意味已含包散了

引用:
原帖由 WPGLY 於 2018-1-13 03:19 PM 發表

討論緊潛艦被發現嘅生存機會關你邊個吃虧x事!難道下下都要講中國勝利了先可以討論嗎?
大聲講邊個先搬龍門?

引用:
原帖由 TrueNorth 於 2018-1-14 02:04 AM 發表
此次東海事件,真相絕對不是大家所被'告知'的。
海面下難道只有一艘中國潛艇?潛艇去那兒?幹了什麼事?招引了美、日反潛兵力從太平洋追到束海。
各方水面艦艇與反潛飛機的動向,更令人玩味!
這次事件確實非比尋常!潛艦最大嘅優勢及威懾在於匿蹤,我見到敵人而敵人見唔到我!潛艦與反潛永遠是貓捉老鼠遊戲. 這次解放軍潛艦升旗事件有幾點應該值得討論:
1. 日本是11號向隻潛艦發出無線電信號驅離,而當時隻潛艦位於接近釣魚台毗鄰海域. 潛艇並未回應驅離信息!當時水面有中國解放軍艦隻. —-為什麼不回應?
2. 日本一直監視隻潛艦至少到12日下午隻艇浮上水面.—-期間有無做反跟蹤動作?
3. 於公海潛艦上浮並升旗. 日本監視影相. 這種行為在潛艦歷史應該前所未見!—-上浮及升旗目的為何?
至於11日之前同12日下午之後發生了乜就無以可知.

掛上國旗故意升起, 死傻仔咁仲唔明?

仲開post話討論升起被攻擊的可能

少d性幻想好唔好呀傻仔

軍版愈來愈多膠人出post, 並非真心討論軍事

引用:
原帖由 中國公安 於 2018-1-15 09:29 AM 發表
掛上國旗故意升起, 死傻仔咁仲唔明?

仲開post話討論升起被攻擊的可能

少d性幻想好唔好呀傻仔

軍版愈來愈多膠人出post, 並非真心討論軍事
潛艦喺敵人監視下上浮仲升旗即係話俾敵人聽你啲之前幾日收集嘅潛艦特徵資訊係我嘅,以後聲納聽到呢啲聲就係我喇😅😅😅
咁基本軍事常識都唔明就冇喺度出醜啦!

引用:
原帖由 WPGLY 於 2018-1-15 08:45 AM 發表

這次事件確實非比尋常!潛艦最大嘅優勢及威懾在於匿蹤,我見到敵人而敵人見唔到我!潛艦與反潛永遠是貓捉老鼠遊戲. 這次解放軍潛艦升旗事件有幾點應該值得討論:
1. 日本是8號向隻潛艦發出無線電信號驅離,而 ...
在敵人面前表明身份都重唔明?畫公仔唔駛畫出腸

一陣小日本詐傻扮懵,話唔知乜野黎,掉個深水炸彈試下先,咁就大Q鑊

傻仔呀傻仔

地點係釣島海域附近, 明顯係中國海軍巡邏,

掛上國旗並故意露出水面, 屬宣示主權動機的目的

膠人唔識中文字要返娘家好好學習AV國國粹

首先,一大班人連事實都未了解就係度亂說一通。

已知事實是:1月11日,日方在「釣魚台接連水域」發現不明潛艇
留意:是接連水域而非12海浬領海,任何海軍在別國領海以外航行,都合附國際法。

已知事實2:1月12日,日方拍到有關潛艇在釣魚台以西的東海(公海)上浮並揚旗
證實潛艇為中國093級(商級SSN)

中國海軍是否以公海上浮來宣示釣魚台主權待考(要上浮來宣示主權,何不在釣魚台12海浬內)
有一事可確認:在11至12日之間,日方有能力持續追蹤最新銳的093

日方追蹤不到的話,中方上浮也日方也無從得知拍照取證
此才是今次事件的軍事意義

小日本的反潛能力甚至比美軍更利害

引用:
原帖由 Welcomelone 於 2018-1-15 09:53 AM 發表

在敵人面前表明身份都重唔明?畫公仔唔駛畫出腸

一陣小日本詐傻扮懵,話唔知乜野黎,掉個深水炸彈試下先,咁就大Q鑊

要表明身分或示威點解11號日方用無線電通知驅離時唔表明身分或上浮要俾日本人跟蹤過左一日第二日先升國旗?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]