• 瀏覽: 14,195
  • 回覆: 133
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 星海揚帆 於 2018-1-13 09:17 PM 發表

你都證明唔到自己個前提
自由討論,無前提!
是否若潛艦俾敵人發現就凶多吉少?

引用:
原帖由 WPGLY 於 2018-1-13 21:20 發表

自由討論,無前提!
是否若潛艦俾敵人發現就凶多吉少?
沒有前提如何討論?

潛艦上浮是一種示威, 意思是我都潛了這麼久, 你還不發現我也不知我是誰

我現在上浮告訴你我就在這裡 , 而且是中國的

引用:
原帖由 59804774 於 2018-1-13 03:55 PM 發表

又搬屎蓋了,自己睇翻自已貼,智商太高
佢有失憶症架. 兩三日前話台灣導彈世界第一,
兩三日後問邊個講台灣導彈世界第一。
師兄你就唔好要求太高啦……

擺明就係故意畀你發現,剃你眼眉攞威啦!

引用:
原帖由 discuss.woddboy 於 2018-1-13 09:45 PM 發表
潛艦上浮是一種示威, 意思是我都潛了這麼久, 你還不發現我也不知我是誰

我現在上浮告訴你我就在這裡 , 而且是中國的
一早已被日本發現並跟蹤,到日本向中國提出抗議之後一日中國解放軍潛艦先浮出水面!

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2018-1-13 10:02 PM 發表
擺明就係故意畀你發現,剃你眼眉攞威啦!
潛艦通常係被發現先浮出投降,唔係咩?

引用:
原帖由 WPGLY 於 2018-1-13 11:05 PM 發表

故意在敏感海域浮面 ,就係目中無人的示威!

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2018-1-13 11:23 PM 發表

故意在敏感海域浮面 ,就係目中無人的示威!
要示威洗乜潛水先呀?!

引用:
原帖由 WPGLY 於 2018-1-14 12:58 AM 發表

要示威洗乜潛水先呀?!
係潛潛吓突然浮上水面示威呀! 明唔明呀你!

引用:
原帖由 WPGLY 於 2018-1-13 11:05 PM 發表

投降係用白旗呀,普通常識。日本旗係白色,加上每個不方便的……你懂的!

引用:
原帖由 WPGLY 於 2018-1-13 08:45 AM 發表
純軍事討論!
AIP潛艦是否應該係好難被發現?在戰時,潛艦被發現是否意味住已被擊沉?

https://www.ettoday.net/news/20180113/1091907.htm
現在搜索潛艦技術己多元化,其背景是潛艦已越來越難發現、攻擊。
不同型的潛艦、航行在不同的海域、不同的海水密度、温度,都影響被發現的機率。
被發現與被擊沈,是兩個完全不同的概念。

此次東海事件,真相絕對不是大家所被'告知'的。
海面下難道只有一艘中國潛艇?潛艇去那兒?幹了什麼事?招引了美、日反潛兵力從太平洋追到束海。
各方水面艦艇與反潛飛機的動向,更令人玩味!

引用:

就軍事討論啦!

當年老共跟蹤小鷹號,閣下喜歡話巧合遇上又好。什麼被發現又好。

實情係老共被免雙方誤判,主動上水出現打招呼。老尾亦有報導,潛艇已經進入攻擊範圍。如果老共出手,小鷹由航母變潛艇嘅機會相當高。

中國海空軍越來越強 小日本越來越擔憂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]