• 瀏覽: 24,351
  • 回覆: 135
  • 追帖: 1
其他中國品牌冇封,

人地一早幾年前講左華為有軍方背景會阻止佢都仲硬闖,預了被封殺

余慘叫都冇法了,注成大錯

引用:
原帖由 oldbeer 於 2018/1/14 22:30 發表

可能你不知,美國七成手機銷售都係經AT&T呢類賣出,

如果好似你講到冇乜影響余就唔使咁慘叫了
加上全國政府部門都唔比用,點都會影響消費者心理

華為英國和日本都大賣,做住先,美國市場比其他中國品牌上都好嘅,韓國咁細國家都有samsung 同LG

加油

華為無留後門俾美國佬當然要封殺
美國怕唔知他的國民在本土做甚麼

引用:
原帖由 宇宙偉人 於 2018-1-13 05:35 AM 發表

華為早前公開場合大讚蘋果,話要學習蘋果,學習飢餓營銷。核心零件用的是三星,代工是三星,背後就瘋狂抹黑三星。
做企業做到咁賤格,比美國封殺,堅係抵死,愛國都係咁話。
咪好似果D,一家大細移民美帝,子女要讀鬼佬大學,父母享受醫療福利。
不過一日到黑話祖國幾好。
又要留係果便D強國人囉!

引用:
原帖由 hangten 於 2018-1-13 11:06 AM 發表
所有美國境內嘅大陸人都應該行出嚟咁講, 返回中國.  唔要美國國籍同綠卡
佢哋仲一邊高唱國歌。

然後問吓移民律師幾時見美帝移民官。

見華為機好賣就封殺
嘴上說的自由貿易呢
實際只有美國有自由,其他國家沒有

引用:
原帖由 宇宙偉人 於 2018-1-13 04:40 AM 發表
抵制韓國,抹黑三星,大舐蘋果,報應

中國共產黨萬歲!

新聞來源連結:

https://www.xcnnews.com/kj/2862433.html
又幻想人地大哭?

好似呆灣郎一樣,日日意淫對岸俾激到惱羞成怒?

咪封殺返iPhones 囉

中國企業就如中國人一樣是沒有道德底線的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]