• 瀏覽: 28,839
  • 回覆: 169
  • 追帖: 2
+6
引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-1-12 02:32 PM 發表

香港水深火熱、民不聊生,就算有呢啲嘢
係好正常。

反觀某報日日唱好嘅民主自由大愛主義嘅天堂地, 電都可以用愛嚟發、茶葉蛋貴到連大陸人都食唔起嘅台灣,點可能有呢啲嘢發生? ...
搞多幾次佔中同暴亂,到時就會全民皆乞,雞竇多過七仔,賊多過差佬,人人有屎吃,民民有尿飲,恭喜破財!👍

引用:
原帖由 eoldman 於 2018-1-12 04:11 PM 發表

同台灣有什麼分別,抬錢買老美過期武器,但用係本土嘅福利越來越少
在貧富懸殊而缺乏社會保障嘅地方, 窮人生活其實沒什麼大差別。
有人因為悲情新聞恥笑大陸, 香港或台灣, 其實他們才是最愚昧無知嘅可憐人。
以上 三地不論政府還是權貴都是極富而基層都是極苦, 只要閣下是生活在這些地獄, 你又有何資格以取笑身在另一個地獄嘅同胞而沾沾自喜呢?

香港人要以此為鑑,身在福中要知福,惜福,唔好自己搞衰自己!

台灣無生果金?無綜緩?
政府真仆街.

引用:
原帖由 ka626168 於 2018-1-12 11:46 AM 發表
我住深水埗,去喝早茶時,有幾次經過7仔,見一衣衫襤褸嘅流浪漢,偷取走門口嘅飲料,我覺得奇怪,點解售貨員 ...
師兄,如再有機會遇到上述情況,嘗試幫他比錢,再買些食物送給他。

引用:
原帖由 ww4565555 於 2018-1-12 04:21 PM 發表
師兄,如再有機會遇到上述情況,嘗試幫他比錢,再買些食物送給他。
有時呢D世外高人,非我地凡人所能理解,9號個曰拍,你話凍唔凍呀!?

我話俾件衫佢,佢拒絕了~~~

阿伯唔夠醒,應該走去警局話自己有賣情報比大陸,隨時即時收監,坐返十年八年。

引用:
原帖由 石塘咀學店. 於 2018-1-12 11:47 AM 發表
人之將死 其言也善! 看到李敖抱病寫出的這一篇~
無奈中的無奈~
寫的真真實實!
我們真的難過+悲哀啊!

文:李敖

我不喜歡政治
但為台灣的同胞
以及下一代難過
請您思考下列這些事實
何以致之
大陸在上太空站對接
...
台灣老人日盼夜盼盼望早日實現共產主義!

引用:
原帖由 ka626168 於 2018-1-12 04:35 PM 發表

有時呢D世外高人,非我地凡人所能理解,9號個曰拍,你話凍唔凍呀!?
我話俾件衫佢,佢拒絕了~~~
他可能精神出現問題。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2018-1-12 11:41 AM 發表
嘩!台灣民主到呀,都市無情,只能在獄中苦中作樂。

真係好似未過台灣有好似有香港愛民邨派免費粥,在深水埗派免費飯的好人好事
台北一地都係愛心待用餐. 你唔知就唔好咁大聲.
支持反台獨一件事, 但唔該你唔好甩大家既架.

引用:
原帖由 火爆判官 於 2018-1-12 02:30 PM 發表
台灣年青人以 22K為目標 , 台灣老年人以坐監為目標 , 好一個民主國度
今天的台灣已經不民主了,比獨栽更獨栽。

引用:
原帖由 天天天灰 於 2018-1-12 05:07 PM 發表

今天的台灣已經不民主了,比獨栽更獨栽。
點會呀, 明明有真普選, 蔡總統仲話自己係最易溝通既政府

親民黨的民字現在不是民眾了,而是民進黨。

引用:
原帖由 火爆判官 於 2018-1-12 05:08 PM 發表
點會呀, 明明有真普選, 蔡總統仲話自己係最易溝通既政府

附件

20180105_141d761f3fb14547b24c9iq7LYynk2Y9.jpg(16.49 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]