• 瀏覽: 36,521
  • 回覆: 315
  • 追帖: 3
+2
支付寶可以綁信用卡, 卡都可以唔洗攞出黎.
引用:
原帖由 wowwhataday 於 2018-1-12 08:28 AM 發表
我買所有嘢都用 credit card , 每一蚊都可以儲積分 , 哩數同埋 cash dollar

有時仲有現金回贈

我點解要用支付寶 ?

我損失咗嘅積分係咪你俾番錢我 ?

馬雲,馬化騰都係新香港人

明明係中國企業,賺中國人嘅錢,靠祖國和黨嘅奶水長大,但就走去國家死敵美國上市,正一漢奸!

引用:
原帖由 jetflyer 於 2018-1-11 10:21 PM 發表
係咪因爲支付寶要自己行出門口畀錢,碌卡就遞畀侍應搞掂?
大陸高級餐店酒吧、想要支付寶找數、都係由侍應服務你、吾使行出門口櫃台。所以吾關事

可能佢係用公司卡呢
支付寶就要扣自己戶口d錢喎
費時攪claim掛 

老闆梗係唔想俾啲𡃁追蹤到佢去邊度消費啦,點會用?

引用:
原帖由 maggie1610 於 2018-1-12 10:58 AM 發表
可能佢係用公司卡呢
支付寶就要扣自己戶口d錢喎
費時攪claim掛?
根本就係,支付寶要綁私人卡

拎張黑卡比錢型的定拎部電話比錢型的

引用:
原帖由 wowwhataday 於 2018-1-12 08:30 AM 發表
我識幾個大陸朋友 , 都話支付寶好危險 , 成日唔見錢

佢地全部都試過打開支付寶 , 入面幾千蚊無端端唔見哂

d 人話中國黑客成日用唔知乜木馬程式 , 偷你password

所以 d 大陸人每次只敢存好少錢入支付 ...
你識左幾多大陸朋友,就只有支付寶吾見錢果幾個?我做廠,成廠同事,d陸客,暫時未聽到支付寶吾見錢

引用:
原帖由 wowwhataday 於 2018-1-12 08:31 AM 發表
八達通嘟一吓 0.1 秒就搞掂

支付寶又要攞手機出嚟
又要開機
又要入password
又要開app
又要scan qr code
又要再等佢上網load

10 幾秒都未搞掂

我地有效率嘅香港人點會用 支那 qr code 呢 d 落後 ...
其實你用過未?我系香港未用過,大陸,系大陸指紋一開手機,桌面有shortcut,一打開個code比人掃就ok

咪好似光頭佬賣洗頭水自己呃自己

支付X是主要係服務低端人仕。。

引用:
原帖由 wowwhataday 於 2018-1-12 08:30 AM 發表
我識幾個大陸朋友 , 都話支付寶好危險 , 成日唔見錢

佢地全部都試過打開支付寶 , 入面幾千蚊無端端唔見哂

d 人話中國黑客成日用唔知乜木馬程式 , 偷你password

所以 d 大陸人每次只敢存好少錢入支付 ...
咪玩啦小學雞,你呢啲人會有大陸朋友?

儲積分呀!

引用:
原帖由 hkichi 於 2018-1-12 11:02 AM 發表

你識左幾多大陸朋友,就只有支付寶吾見錢果幾個?我做廠,成廠同事,d陸客,暫時未聽到支付寶吾見錢
你聽佢鳩UP啦,佢呢啲小學雞點會有大陸朋友?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]