• 瀏覽: 40,816
  • 回覆: 292
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 球麟麒 於 2018-1-13 12:26 AM 發表
所以d傻仔成日以為叫口號就可以爭取成功 甚至想一步登天 哩個世界講實力的 你要有足夠的實力才能做到你想做的事
最佳實例係佔鐘。

引用:
原帖由 WPGLY 於 2018-1-12 12:08 AM 發表
飛機打到成地都係!清潔呀嬸又要好忙😅😅😅
唔好麻煩阿姐啦

同我奶乾淨佢!!

引用:
原帖由 ^大長根^ 於 2018-1-12 12:46 AM 發表

又唔使勞煩清潔呀嬸,你奶干淨佢都一樣唧
哈哈,所見略同

中國, 勁呀!

呆灣係冇鬼用, 空心菜替安倍口交呀!

引用:
原帖由 jaccjacc 於 2018-1-12 11:51 AM 發表
真係唔知D人乜心態,釣魚台以前比日本人霸左,台灣政府真是無能力拎返,就算有能力,都會比美國㩒住,而家,中國政府有能力攞返,乜唔係好事嗎?
點解D人仲要潑冷水?唔通要回到無尊嚴的日佔時期好?
不 ...
識唸就唔會有咁多走狗漢奸廢柴啦

引用:
原帖由 chankinyip 於 2018-1-12 11:19 PM 發表

剛剛相反! 係美國佬留來圈死中國同日本,等佢地製造地區紛爭,漁人得利! 美國佬唔打金仔,係因為北韓冇石油、冇資源,只有貧民。開戰冇著數,蝕軍費,打贏仲要養班貧民!
打完走拉 難民問題留比中國   引證(中東難民  歐洲處理)  打北韓係引拖累中國經濟  無論中國參吾參戰  中國都要處理邊景問題!   日本同美國有條例    日本比人打美國要幫拖 ! 吾幫拖重搖亞洲影響力  幫日本拖又打吾起!  結論  中國要解決周邊及台灣問題  而又必需動用武力  最理想戰場 日本島  !  島國開戰相對近景陸戰傷害較小

一早講過  美國想拖累中國經濟 (除政治戰外)  試過吾成功  藏毒  疆毒 台毒  港毒  最後失敗!  最理想係引發地緣戰爭   補給容易長打拖累經濟    而中國地緣  最理想3個地區  印度  越南  北韓    (中國死穴對手 俄羅斯)    其本上美國能主動引發架戰場只有北韓    但好衰吾衰 文在演吾受坤   美國自己又打吾起大型戰役   只好日日軍演 嚇鬼仔 (金仔睬你都岸九九) 吾怕你來打 最怕你經濟 制裁!

引用:
原帖由 kaiser2 於 2018-1-12 06:23 PM 發表

你睇多幾百年,睇下幾時係中國的
所謂歷史,什麼共同開發,或者自古以來,通通只是一個籍口,奪取鈎魚台控制權才是目的。

我們必須控制釣島台,令日本的領海範圍縮小,策略就是這麼簡單!

那用去理會幾百年前誰是島主,儍的嗎

引用:
原帖由 元朗天水圍新仔 於 2018-1-12 09:00 PM 發表

低端人都係人。係香港住但唔認係中國人,即使唔係人。
移民..個柒碌不打自招,間接自認自己是海外用戶。

引用:
原帖由 kaiser2 於 2018-1-12 09:07 PM 發表

讀下書,二戰前釣魚台無一刻係中國的,完
好明顯你讀嗰本書同我讀的不同,你本書個島名係尖閣諸島,我嗰本個島名係釣島台

引用:
原帖由 幪面超人 於 2018-1-11 06:30 PM 發表
期望有生之年中國人民解放軍登上釣魚島的一天盡快到來
希望強國盡快結束霸權軍國主義,維護強國與大日友好關係,公開認同國際承認的尖閣諸島是大日的領土,以向國際表達和平信息。感謝主

先組民間觀光團參觀釣魚島,每日幾千人參觀,日本仔敢射殺佢地?

最好系中國煽動金仔打柒倭國,可以絲無損傷下一報國仇

引用:
原帖由 nigel2014 於 2018-1-12 08:03 PM 發表

1971聯合國承認中華人民共和國代替中華民國為中國唯一合法政權。換言之,二戰後,中華民國所有領土,包括釣魚臺歸中華人民共和國所有。
一日大哥未死,二弟坐不穩。世事如棋局局新。

引用:
原帖由 jaccjacc 於 2018-1-12 11:51 發表
真係唔知D人乜心態,釣魚台以前比日本人霸左,台灣政府真是無能力拎返,就算有能力,都會比美國㩒住,而家,中國政府有能力攞返,乜唔係好事嗎?
點解D人仲要潑冷水?唔通要回到無尊嚴的日佔時期好?
不 ...
佢哋話自己唔係中國人喎。而且重以為自己高人一等添。但外國人見到佢哋都係一句fuxking chinese。當中國強大,咁佢哋好難搞獨立,自己又貪心怕死唔敢搞革命,於是乎只能夠在一個好無作為嘅平台發泄搵交口嗌囉。