• 瀏覽: 48,661
  • 回覆: 9
  • 追帖: 8
+20
. . . 認為從旁的乘客顛倒是非 . . . 

老實
旁人都咁睇法
似乎個阿媽講嘅嘢唔係事實嘅全部

引用:
原帖由 幸運福星 於 2018-1-11 03:29 PM 發表
咁呢個媽有冇講晒全部事件經過先?
佢個仔真係唔小心踢親人, 定係除咗自閉症之外,
仲有過度活躍鍾意亂咁踢人先??
如果佢個仔真係亂咁踢人,
而阿伯打翻佢之前, 又唔知佢有呢啲病0既 ...
同埋佢嘅所謂 "打"
係一拳中落去果種....
淨係人地手背拍你果種先 ???
有D人,係唔係都話人地打佢ga
我自己都响地鐵遇過哩D無賴

引用:
原帖由 天竺滷味炒蝦 於 2018-1-11 03:33 PM 發表
一個小朋友唔出聲,真係咁容易睇得出佢有智障?記唔記得雞蛋仔伯伯、最近狗肉單嘢?
我唔係話睇唔睇得出佢有自閉

我係話整單嘢個過程
如果旁人個睇法同個阿媽咁唔同
咁係唔係懷疑個阿媽講嘅嘢唔係事實嘅全部都好合理先 ??

引用:
原帖由 天竺滷味炒蝦 於 2018-1-11 04:12 PM 發表

睇番篇報導,個阿媽話有乘客甚至講智障唔好出街,又係咪好啱先?

再講,講咗對唔住,仲要八次,仲想點先?
我再講清楚
我只係覺得成篇報導,只係講 「個阿媽話」
就憑「個阿媽話」嘅就一定係當時嘅實際情況??

老實
你有你嘅睇法
而我只係覺得 我只憑哩篇報導無辦法判斷誰是誰非

引用:
原帖由 qool666 於 2018-1-12 11:50 AM 發表

呢度先可以講真心話
如果0係FB 講, 怕被怪獸家長級朋友覺得自己無愛心, 然後鬧交
FB 係批鬥之地!
FB 只係 show off 同 小眾圍內互舔傷口 嘅工具

見到第二個論壇 post 咗個似係在場人士講返當時係點 

大家去揾嚟睇睇
再諗諗邊個講嘅故事較為合理啦 ..... 

大家又不防睇下其他版本啦
要信邊個 . . .
大家自己判斷啦

版本(1)

版本(2)
from 連登 :

我果時就係車廂
我就睇唔到個丫伯點打佢個仔
我淨係知佢成個潑婦咁大大聲Hi個丫伯成5分鐘
大聲到隔離卡都聽到
跟本成車人都覺得佢滋擾緊人 先燥底話佢

落車走果時 我見個丫伯行路都腳震震
都唔知可以有幾大力

引用:
原帖由 porsche928 於 2018-1-12 04:38 PM 發表

多謝分享
E個版本補足了...點解車上D人話佢蝦亞伯而唔幫佢
哈哈
唔知啦
大家自行判斷啦

版本(3)

引用:
原帖由 superfight 於 2018-1-12 10:18 PM 發表
唔知之前在fb 盲支持女人的,現會怎說呢。
不過都有人死唔應衰,話咁舊版本梗係個阿伯唔啱啦,完全無諗過自己無了解過事就一開始話阿伯
我都唔明果類人
之前羊肉變狗肉事件都唔係好耐啫
咁都唔醒水唔好信哂一方嘅言論,尤其係有立場嘅人?

主題標籤 #港鐵
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]