• 瀏覽: 48,695
  • 回覆: 450
  • 追帖: 8
+20
引用:
原帖由 Parkwood 於 2018-1-11 04:27 PM 發表

我再講清楚
我只係覺得成篇報導,只係講 「個阿媽話」
就憑「個阿媽話」嘅就一定係當時嘅實際情況??

老實
你有你嘅睇法
而我只係覺得 我只憑哩篇報導無辦法判斷誰是誰非
同意,成個故仔,得原告無被告,被告連自辯嘅機會都無,咁就叫公義咩?

引用:
原帖由 天竺滷味炒蝦 於 2018-1-11 05:13 PM 發表

唉,比d同情心唔得
都係搞清楚先,個阿陌比佢個仔打亦都係事實,佢都係受害者,咁點解唔俾人走?

受到旁人白眼可謂家常便飯:「免疫㗎喇!對唔住、唔好意思,成日掛喺口邊。」旁人隨口一句毒舌「傻仔唔好帶出街啦」、「收聲啦!帶佢落車啦!」

好小人會咁講嘢,通常直行直過

咁得閒 花時間寫千字文
倒不如同自閉仔溝通
妳的宣洩人人已得知
最怪係每位乘客都指責 自閉仔
是否小朋友踢到呀伯好痛
網絡公判係正常人都怕怕 講多兩句 又比啲仆街起底
連績道歉8次 知道小朋友踢呀伯情況的確不妙

咁似新移民

引用:
原帖由 siuroy123 於 2018-1-11 12:47 PM 發表
昨午(10日)金鐘港鐵站一個老翁,疑因不滿有自閉症的小朋友踢到他,而出手打小朋友,雖然母親代自閉童先後8次道歉,但事後老翁仍未有聽從港鐵職員勸籲,留下等警員前來調查,而即時跳車逃走。在接受東網訪問後,今日 ...
唔知叫人點還你個自閉仔公道呢,
即係以後你個自閉仔通街踼人都可以啦,
正一儍婆一名

可報警。如警方立案。睇cctv揾人唔難。如果想玩政治。可向陳莊李銘投訴。懷疑係大六解放軍打人。嘩。地鐡都己經有人亂打人。第日高鐵重得了

沒理由、香土幾十萬黃畜都宛惜臨臨、你遇不到ㄧ個?

身為一個正常人應該體諒下 ,要照顧一個中度弱智既小朋友係極之大壓力,你同佢計較只係反映你無常識。

引用:
原帖由 jalm 於 2018-1-11 05:29 PM 發表
身為一個正常人應該體諒下 ,要照顧一個中度弱智既小朋友係極之大壓力,你同佢計較只係反映你無常識。
冇人同佢計較,好似係個女人自己執著

引用:
原帖由 jalm 於 2018-1-11 05:29 PM 發表
非常同意,但阿陌可能又有唔知乜嘢病先打返佢個仔,所以要人體諒亦要同時體諒人

仆街廢佬坑正仆街

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]