• 瀏覽: 26,502
  • 回覆: 115
  • 追帖: 1
只有兩個可能: 一係超能力, 一係做戲.........

一次唔準,要試多幾次先。

引用:
原帖由 launch_date 於 2018-1-14 09:00 PM 發表

Iphone人面解鎖最遠距離大概60cm,個靚妹距離起碼5米,相片尺寸我估得5cm,比人面再細十倍

即靚妹勁過Iphone幾十倍? 咁細張相,有遠視功能,都要張相夠清楚先做到?未計記憶力
⋯⋯
IPHONE連普通人既大腦都未及得上, 仲要同呢D奇人比?
你當IPHONE真係萬能?

引用:
原帖由 chakchoi 於 2018-1-10 03:56 PM 發表
CCTV呢種娛樂節目黎 來賓嘉賓觀衆都係演員 當一場戲黎拍 睇下就算 認真你就輸了
世界上每個地方確有這種奇人異仕!
介紹你睇"最強大腦",節目內容是在國內透過比賽淘汰拔尖,在決賽時邀請世界各地奇人異仕到來比試,而比試項目主要考驗記憶力、辨識度、空間維度等!

可能大部份各類世界級球星都做得到

而提到的每次播放一行... 0.4s...

如果最後係睇屏幕...有幾多張相都無意義...

睇過呢個節目,覺得勁到有d假。

引用:
原帖由 Z__Z 於 2018-1-16 11:20 PM 發表

世界上每個地方確有這種奇人異仕!
介紹你睇"最強大腦",節目內容是在國內透過比賽淘汰拔尖,在決賽時邀請世界各地奇人異仕到來比試,而比試項目主要考驗記憶力、辨識度、空間維度等!
只要有國內二個字 就連大陸人都知只可以當娛樂節目黎睇

引用:
原帖由 chakchoi 於 2018-1-17 04:11 AM 發表

唔會真係有人信呀嘛?~~~~~

呢d根本差唔多等如魔術
晨早俾哂料個細路啦
信o個個都on9

引用:
原帖由 chakchoi 於 2018-1-17 04:11 AM 發表

邀請既外國人在世界記憶力大賽都係名列前矛,是世界公認的!分別以自己國家名義出戰,佢地唔會咁on9夾埋做假!
你如果對大陸有偏見,質疑過程是否公平,咁就見仁見智,那是另一個話題!而我想講既重點係"奇人"確實存在於世界各地!你接受唔到我都無辦法!

另外,係人都知道係娛樂節目,唔通係科教頻度咩?咁就可以肯定裡面所有野都係假?

引用:
原帖由 Z__Z 於 2018-1-17 06:47 PM 發表

邀請既外國人在世界記憶力大賽都係名列前矛,是世界公認的!分別以自己國家名義出戰,佢地唔會咁on9夾埋做假!
你如果對大陸有偏見,質疑過程是否公平,咁就見仁見智,那是另一個話題!而我想講既重點係"奇人"確實 ...
世界公認? 求公認資料來源

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]