• 瀏覽: 26,498
  • 回覆: 115
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 出得黎行 於 2018-1-10 02:59 PM 發表
識黎有L用呀?做收銀認假銀紙?
Exactly

而家香港真係好多青娃。好似土人咁未見個️,見人喺天上say hi當神仙。
之前其他內容節目上,好似有個高官講,國防部有養呢D人。要黎做乜?睇雷達,睇幾萬點既飛機圖,或者睇人造衞星天空上-監察你有冇週街打飛機。

引用:
原帖由 apit 於 2018-1-11 07:44 AM 發表
而家香港真係好多青娃。好似土人咁未見個️,見人喺天上say hi當神仙。
之前其他內容節目上,好似有個高官講,國防部有養呢D人。要黎做乜?睇雷達,睇幾萬點既飛機圖,或者睇人造衞星天空上 ...
Agree x 2
有好多LB,連大6都未返過,真係青娃......

咁又唔係假掛?世界之大,無奇不有,真係有奇人有乜咁奇?

之前都有個外國人係超憶症,望維港幾眼靠記憶就成個維港畫左出來。

唔好覺得大陸就一定假之得㗎!

其實用3D眼方式就可以找到了,只是快就要靠天份,一般人有半數可以訓練出3d 眼,網路上有教,

引用:
原帖由 whistler823 於 2018-1-11 08:42 AM 發表
其實用3D眼方式就可以找到了,只是快就要靠天份,一般人有半數可以訓練出3d 眼,網路上有教,
係,我玩找不同都係用3D眼

2張圖有5處不同,我用幾秒就找到全部

要再訓練加快速度不難

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2018-1-11 08:26 AM 發表
咁又唔係假掛?世界之大,無奇不有,真係有奇人有乜咁奇?

之前都有個外國人係超憶症,望維港幾眼靠記憶就成個維港畫左出來。

唔好覺得大陸就一定假之得㗎!
最強大腦第一季就有位靠記憶畫出香港景的,最強大腦雖然因為節目效果,有誇大,但參加者都是真才實料的超人,大都也有國際證明,王峰(世界紀憶比賽2界冠軍)及水哥(連芝麻都可以分出不同)就是其中最利害代表。還有不同國家冠軍參加了最強大腦國際賽,是我每年最喜愛的綜藝節目,今年剛開始第一集,賭王何公子有真本事也出進風頭,足見此節目在中國的影響力,但看這節目會令人自悲

引用:
原帖由 0082 於 2018-1-11 08:54 AM 發表

係,我玩找不同都係用3D眼

2張圖有5處不同,我用幾秒就找到全部

要再訓練加快速度不難
我就是訓練不了,你好叻

引用:
原帖由 創世紀榮添 於 2018-1-11 06:49 AM 發表

Exactly
真係膚淺

只懂錢錢錢的香港人

微觀可以幫到天文地理, 甚至最簡單的公共事務

對中國是很有助

引用:
原帖由 whistler823 於 2018-1-11 08:55 AM 發表

最強大腦第一季就有位靠記憶畫出香港景的,最強大腦雖然因為節目效果,有誇大,但參加者都是真才實料的超人,大都也有國際證明,王峰(世界紀憶比賽2界冠軍)及水哥(連芝麻都可以分出不同)就是其中最利害代表。還有 ...
水哥最有台型

背後還有感人故事

廢青港蛙們

現在西方質疑中國在此方面強
不是說做假

而是假定0.04% 天才比率的情景下

中國十四億人口有優勢是正常

引用:
原帖由 kof2002um 於 2018-1-11 01:00 AM 發表
話人做假個d都係井娃, 最強大腦全世界國家都有比賽,有中美日英對戰。 唔通全世界人夾埋做假?
系早兩季有個地道香港人去挑戰,班井蛙根本冇睇過里個節目,唔通高尚既香港人又走過去做假?

引用:
原帖由 擋中央 於 2018-1-11 09:32 AM 發表

系早兩季有個地道香港人去挑戰,班井蛙根本冇睇過里個節目,唔通高尚既香港人又走過去做假?
之前有一集中日對戰, 考心算, 最後日本神童嬴咗. 班黃絲唔知會唔會話做假. 日本人嬴咗喎.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]