• 瀏覽: 6,007
  • 回覆: 79
引用:
原帖由 thank-777 於 2018-1-10 08:41 PM 發表

是...

支持人民鬥人民... ...

黃絲已挑起內鬥

怎能不應戰??
  挑起內鬥嘅明顯係689,雖然佢已經收皮,但佢做過嘅好事仍然會遺臭萬年。

引用:
原帖由 caledis 於 2018-1-10 08:14 PM 發表
無聊透頂�題目,真係任何事都同政治取態有關?
這是統計學。

引用:
原帖由 caledis 於 2018-1-10 08:48 PM 發表

挑起內鬥嘅明顯係689,雖然佢已經收皮,但佢做過嘅好事仍然會遺臭萬年。

中國歷史盛世下的政協副主席

好過坐監大英爵狗權多多聲

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-1-10 10:41 PM 發表

中國歷史盛世下的政協副主席

好過坐監大英爵狗權多多聲
祝689下場同蘇榮前政協副主席一樣。

引用:
原帖由 caledis 於 2018-1-10 11:29 PM 發表

祝689下場同蘇榮前政協副主席一樣。
現實係

中國盛世梁副主席及監囚權

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-1-10 11:30 PM 發表
現實係

中國盛世梁副主席及監囚權

總之依家香港比較少機會見到689個死人樣,聽到佢把死人聲,感覺好好多。

引用:
原帖由 caledis 於 2018-1-10 08:14 PM 發表
無聊透頂嘅題目,真係任何事都同政治取態有關?
係社會道德觀念 被黑傳媒柳曲  !  當法律及道德底線 受到破壞  必然出現 社會怪現象!  十幾年前中國經驗過    近年台灣同香港都限嚴重   印度直頭係表表者  日本AV文化 (社會教育不建全) 如你生活在戰亂地區 殺生是英勇表現!  在法治社會 主動殺人必然犯法  無論你用什麼理由  什麼理念  都係犯法

引用:
原帖由 caledis 於 2018-1-10 08:48 PM 發表

仆你個街 教仔咁教你!  你老豆冇教你架咩?

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2018-1-10 11:35 PM 發表
係社會道德觀念 被黑傳媒柳曲  !  當法律及道德底線 受到破壞  必然出現 社會怪現象!  十幾年前中國經驗過    近年台灣同香港都限嚴重   印度直頭係表表者  日本AV文化 (社會教育不建全) 如你生活在戰亂地區 殺生是英勇表現!  在法治社會 主動殺人必然犯法  無論你用什麼理由  什麼理念  都係犯法
紅色字我認同呀,同其他部份有乜關係?

法治社會就係有法律規管,唔以個人嘅道德觀念。

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2018-1-10 11:36 PM 發表

仆你個街 教仔咁教你!  你老豆冇教你架咩?
教我乜?見到有權有勢嘅人就跪拜?冇喎。

引用:
原帖由 caledis 於 2018-1-10 11:41 PM 發表

紅色字我認同呀,同其他部份有乜關係?

法治社會就係有法律規管,唔以個人嘅道德觀念。
道德 係法律架前身  後係法律架修補!   道德冇個人架 係公認架!  例如  講粗口問候人  法律冇犯法   但道德上係吾應該架!  你老豆教你 同人講野 第一句係吊人老母?

引用:
原帖由 caledis 於 2018-1-10 11:44 PM 發表

教我乜?見到有權有勢嘅人就跪拜?冇喎。
吾怪之得好人好者 做黃屍!  以前d父母怕子女比人踢入會! 而家d父母怕仔女吸毒做黃屍   同樣有機破壞社會犯法 

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2018-1-10 11:48 PM 發表

道德 係法律架前身  後係法律架修補!   道德冇個人架 係公認架!  例如  講粗口問候人  法律冇犯法   但道德上係吾應該架!  你老豆教你 同人講野 第一句係吊人老母 ...
睇下咩人啦,唔好拉開話題。

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2018-1-10 11:52 PM 發表

吾怪之得好人好者 做黃屍!  以前d父母怕子女比人踢入會! 而家d父母怕仔女吸毒做黃屍   同樣有機破壞社會犯法  
原來閣下嘅父母係教你見到有權有勢嘅人就跪拜叩頭,明白晒。

非黃即藍?講過好多次黃絲支持嘅議題,我絕大部份反對喎。

引用:
原帖由 caledis 於 2018-1-10 11:52 PM 發表

睇下咩人啦,唔好拉開話題。
拉開咩話題?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]