• 瀏覽: 9,440
  • 回覆: 57
引用:
原帖由 vanga 於 2018-1-9 08:03 AM 發表
再低能的政府也應該知道

(1) 佢家有 illegal structures
(2) 佢老公 D 衰野

大家不妨看遠少少
林鄭政治資質有限

什麼好打得, 民望七十分
是地產黨捧出來吹出來

其實打了什麼??

一上任, 先對教狗投降, 現又想用一位沒表態反佔反黃的人向律狗投降

以為從此再沒反對聲音

弱智思維

希望今次堅定建制做底佢

支持樓主
但搵咩人代777好?

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-1-9 08:47 AM 發表

林鄭政治資質有限

什麼好打得, 民望七十分
是地產黨捧出來吹出來

其實打了什麼??

一上任, 先對教狗投降, 現又想用一位沒表態反佔反黃的人向律狗投降

以為從此再沒反對聲音

弱智思維

希望今次堅定建制做底佢
都係那句, 特區政府的能力如何, 我不知道
但我信北京

所以我話建制派是豬真係冇錯, 又一隻豬一樣既隊友, 阿爺見到真係激到嘔血

其實借機解散律政司仲好,徹底斬斷與法律界裙帶關係

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2018-1-9 11:55 AM 發表
其實借機解散律政司仲好,徹底斬斷與法律界裙帶關係
斬腳趾避沙蟲?

引用:
原帖由 cortet 於 2018-1-9 11:59 發表

斬腳趾避沙蟲?
係將舊體制推倒重來
就算今次鄭大媽劈炮,難保有另一個鄭大媽,始終都係同一圈子出身

解散律政司,成立一個新的檢察機關,新機關的檢控人員與現有法律界斬纜,先可將政府裡面黃律師連根拔起

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2018-1-9 12:57 PM 發表

係將舊體制推倒重來
就算今次鄭大媽劈炮,難保有另一個鄭大媽,始終都係同一圈子出身

解散律政司,成立一個新的檢察機關,新機關的檢控人員與現有法律界斬纜,先可將政府裡面黃律師連根拔起
只要有攬撚住一齊沒工作

他們搞不出樣

同意x2
林鄭都係垃圾!

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-1-9 04:24 AM 發表
律政司司長,

找些高調表態反黃反佔的

還要不計較錢及工作的

最好是炒人為樂

入去與暗黃攬撚住一起沒工作
最好查到要供樓的那批黃絲, 第一批炒掉他們

看看暗黃是否真係不為五斗而折腰

記住, 敵我矛盾, 輸馬贏錢 ...
V. Good

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-1-8 04:57 PM 發表
很簡單

林鄭是香港史上最垃圾領導之一
好打得? 打了什麼? 當初鐘氏民調七十分是胡吹的

還有, 律狗出身的鄭汝華, 沒一忽有愛國心, 長期有事縮在後方
佔中佔旺那麼久, 她在那??

林鄭上任後, 立即與泛民緩和

有和諧 ...
作為香港人,同意鬥臭鄭汝華。不過好似唔係你想講果個。

其實真係奇怪。政府有審查。中聯辦亦有。 佢哋兩公婆大吧行內朋友都會出聲警告。 e+唔係僭建問題,係點解唔上任前拆晒佢。 有時間呀。

引用:
原帖由 paploo 於 2018-1-9 11:07 PM 發表
其實真係奇怪。政府有審查。中聯辦亦有。 佢哋兩公婆大吧行內朋友都會出聲警告。 e+唔係僭建問題,係點解唔上任前拆晒佢。 有時間呀。
我的看法和你一樣
有可能不是表面那麼簡單

其實, 就算拆唔切
只要在上任之前, 早幾日, 潘太發封信比 buildings dept
話不肯定自己的居所合法否, 要求他們確認
以 buildings dept 一貫的辦事效率
拖佢 3 幾年, 絕不出奇
潘太也可以借 d 二卸責

非常奇怪

引用:
原帖由 vanga 於 2018-1-10 11:48 發表

我的看法和你一樣
有可能不是表面那麼簡單
同上次麥齊光一樣,一任即出事
有得咁多人黑材料,背後一定不簡單
而且能夠搜刮到咁多黑材料,一定不是民間力量可以做到,背後權力一定不少

而且任何公職上任前,一定做過品格審查,合格才任用。林鄭都係睇報告先決定。

好可背後做一個合格報告跣林鄭一鋪

做品格審查部門+有能力搜集黑材料+政府內部有心跣林鄭一鋪+極大權力

會係邊個?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]