• 瀏覽: 18,292
  • 回覆: 53
引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-1-7 04:30 AM 發表
前中將回大陸搵食,有需要講大陸觀眾愛聽的話。
係事實就得喇

愛聽與否就 ... 哈哈

吹大炮人人都會,只不過慌言和大炮是內地人的專長。

引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-1-7 04:34 AM 發表
大陸拍好多抗日神劇,任人閙仲要繼續拍,只因大陸有太多腦殘,低端人口中意睇,有市場。

台灣前中將講得好唔好,真唔真唔重要。最重要係大陸低端人口啱聽。
大陸低端人口???
你有冇同大陸人一齊工作過架???? 唔好活係自己個井入邊
淨係一個問題: 公司要調你去山卡啦, 你願唔願去? 香港人同大陸人已經高下立見......

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2018-1-6 08:55 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=1u8QeBJ7MVA

台灣前空軍中將李貴發
在接受鳳凰衛視時指出
若兩岸發生戰爭
島上海空軍基地的大型露天油庫
將是一片火海
完全無法抵制
因此根本不存在國軍反擊

獨派還是投 ...
樓主, 其實你內心深處跟本就想台灣人全部死清光. 然後你跑去台灣霸地做地主...

大家打過先知講多冇慧

大陸家陣擦槍都嫌費事,重點轉打經濟戰,殺人不見血

吓!7歲女患癌 親母帶埋個仔同救命錢走人

believe he speaks the truth 

(大陸有太多腦殘,低端人口 但13億人口就大市埸) 你知唔知自己講乜春呀白痴低B仔  只會閉門造車 還以為比人優越 三十年前中國可能有十億人口 有誰覺得是大市埸 今年去了上海 但比我13年第一次去變化極大 現在高中級管理很多是內地人了 香港人在上海很快無立足之地

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2018-1-6 08:55 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=1u8QeBJ7MVA

台灣前空軍中將李貴發
在接受鳳凰衛視時指出
若兩岸發生戰爭
將是一片火海
完全無法抵制
因此根本不存在國軍反擊

獨派還是投 ...
解放軍攻台根本唔使國軍反擊,台獨民進黨嘅嘴炮系全世界最厲害的!

引用:

台灣前空軍中將李貴發
在接受鳳凰衛視時指出
若兩岸發生戰爭
將是一片火海
完全無法抵制
因此根本不存在國軍反擊

獨派還是投 ...
咁輕而易舉,點解仲未打?算吧啦。

引用:
原帖由 lmichael 於 2018-1-13 07:47 AM 發表

咁輕而易舉,點解仲未打?算吧啦。
又係呢d似是而非的論調

易唔易打,同去唔去打係兩回事

國際,外交形勢,你真係識?

大陸而家用緊軟功,將政府同人民分開處理。

大陸手上籌碼多的是,一早講咗除非民進黨夠膽宣佈獨立,否則,武力都唔係第一選擇。

中共攻台,論軍事實力差距,最後台灣必敗。
正是美國好時機,暗中快手賣幾支核彈畀台灣。等台灣輸了發爛核武射中國,中國又核武反擊台灣。到時台灣人死晒咁滯,加埋核污染,中國收返個爛島用黎擺。

所做成既經濟及人命損失,足夠令美國不必擔心中國這個競爭對手一段時間。

而且,仲有咩戲會好睇得過同類狗咬狗骨?

引用:
原帖由 我係沉大師 於 2018-1-13 07:52 發表

又係呢d似是而非的論調

易唔易打,同去唔去打係兩回事

國際,外交形勢,你真係識?

大陸而家用緊軟功,將政府同人民分開處理。

大陸手上籌碼多的是,一早講咗除非民進黨夠膽宣佈獨立,否則,武力都唔係 ...
師兄
你比我早一步回應這個歪論
有些人連能不能和會不會也未分得清

引用:
原帖由 kinglewis 於 2018-1-13 07:56 發表
中共攻台,論軍事實力差距,最後台灣必敗。
正是美國好時機,暗中快手賣幾支核彈畀台灣。等台灣輸了發爛核武射中國,中國又核武反擊台灣。到時台灣人死晒咁滯,加埋核污染,中國收返個爛島用黎擺。

所做成既經濟 ...
有些人
天真得可怕
以為核彈想一想就能發射出去

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]