• 瀏覽: 51,432
  • 回覆: 319
  • 追帖: 4
+3
不要再來了這句,肯定是記者加的

引用:
原帖由 takeshit 於 2018-1-9 10:55 AM 發表
大陸又必會講: 無我們去消費, 你日本食屎啦! 要知道大陸人拯救了全世界  

真係個喎,佢哋又真係好興咁講野,佢哋都曾經鬧過香港話香港經濟要靠佢地D遊客支撐住否則就會有很多人失業香港就會跨
仲有大陸人覺得佢哋出咗好多錢咁就要服務做到合乎佢哋心意, 例如去參觀大陸D動物園,佢哋係唔會理會人哋園方列明既規則,叫佢哋不要大聲嘈吵尖叫亂投垃圾喂動物咪拍打玻璃等佢哋咪一樣唔理,仲任由佢哋D細路係道尖叫,當咗動物園係遊樂場玩咁都唔理吓

香港人幾十年前已經咁做.... ( 我都有 friends 做)

典解香港人咁做就叫食腦,睇準商機,聰明人... 但一變咗係大陸人就....  又吾係搶,又吾係打尖。
當然,我都吾想乜都比大陸人買哂,亦都會眼紅人地有錢賺.....冇計,自己笨七,只可以話呢d錢吾係我賺 gei.....

大陸人真係唔好去日本 咪9益㗎仔 多d黎香港 幫吓香港好過喇 樓主 日本仔旨意你打9

引用:
原帖由 無盡回收的主題 於 2018-1-12 04:29 PM 發表
生活在日本是十分大壓力和多規矩,就是因為規矩多,產生很多少氣的人,每每不依規矩不合群,就群起攻之,像犯了天大的罪,有些小學生在街上遇到大人會不其然的縮起身軀鞠躬,這是十分不尋常的行為。遊客是感受不到, ...
生活在大陸是十分無壓力和無規矩,就是因為無視規矩,產生很多霸氣的人, 每每依規矩想辦點事,就當球踢之,像乞求為卸免罪,有些成年人在街上遇到自以為是大支野(公安, 城管)不其然的縮起身軀鞠躬,這是十分不尋常的行為。遊客是感受不到, ...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]