• 瀏覽: 51,140
  • 回覆: 548
  • 追帖: 6
+40
引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2018-1-5 08:29 PM 發表

簡單一句,佢玩政府破產。
其他買佢國債嘅債仔血本無歸。。。

其他只係帳面數字。。。。,
川普總統都破產四次,
你比佢生活得更好嗎?
簡單一句,係川普的公司破產,唔係川普本人破產。

如果城市破產,就等於市民的養老金破產,唔係市長本人破產,損失係普羅市民大眾。

引用:
原帖由 tam_n 於 2018-1-5 07:31 PM 發表
同意!中國不窮兵黷武,不搞軍事競賽。
中國快速發展軍事 ,是一個投資 ,經濟政治發展就需要適當軍事維護 ,才能被受互相尊重下進一步發展 ;相反美國要通過武力恫嚇 ,來維持舊狀 ,用不足的財力來過度競賽 ,如同窮人不斷打臉充闊氣 ,是一種國力消耗 。

多餘

樓主再次吹起“美國崩潰了”。

引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-1-5 08:50 PM 發表
樓主再次吹起“美國崩潰了”。
羅馬帝國不是一朝建成,同樣衰落也不是一天的事,是一個漫長過程,知無!

所以講"美國崩潰了"肯定是無知。

引用:
原帖由 tfortest 於 2018-1-5 08:26 PM 發表
弊啦 呀邊個個女仲移民過去 同洋人做朋友 住洋房 食西餐
性奴!

廢城

已廢

引用:
原帖由 港女32000 於 2018-1-5 09:01 PM 發表
無錢咪再印囉,你使驚美帝無錢,要幾多印幾多都得啦!
真係?? 你以為真係可以無限印? 建議你睇吓經濟史,學吓咩係惡性通脹。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 末日戰狂 於 2018-1-5 06:47 PM 發表
不需要軍事轟炸都變成廢墟的破產城市---底特律,懷著極度悲痛心情邀請各大網友膽仰遺容。

這是美國夢。

引用:
原帖由 LeungFoon111 於 2018-1-5 07:27 PM 發表

Give me five

那最後只有發動戰爭

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2018-1-5 07:30 PM 發表

其實想深一層,應該唔值得慶祝,因為就算三戰唔爆發,比起金融海嘯更大的經濟危機已經迫在眉睫.....................
金融海嘯帶來的是不見血的戰爭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]