• 瀏覽: 51,124
  • 回覆: 548
  • 追帖: 6
+40
引用:
原帖由 fastloopattack 於 2018-1-5 07:06 PM 發表

唉!所以大戰勢所難免!
是的,其情況就如當年大肅條後的德國,不過特朗普未夠狂,要等之後更狂的人上任,大戰就會爆發,人類歷史係戰爭的戰史,而且不斷循環,今次會例外??

文煮窮兵黷武,兵敗如山倒,敗事有餘,洗盡國民金錢.

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2018-1-5 04:40 PM 發表
美國城市已經排隊破產,仲同中國玩軍事競賽簡直不知天高地厚

世界聞名的汽車之城底特律在2013年7月宣佈破產,引得世人紛紛跑去接盤,不過還沒有回過神來。近期又一批城市排隊等着破產,其中不乏聞 ...
Give me five

引用:
原帖由 LeungFoon111 於 2018-1-5 07:27 PM 發表

Give me five
其實想深一層,應該唔值得慶祝,因為就算三戰唔爆發,比起金融海嘯更大的經濟危機已經迫在眉睫.....................

引用:
原帖由 狼純 於 2018-1-5 06:34 PM 發表
哈哈......何必同那件64傻仔認真呢 ?
...
同意!中國不窮兵黷武,不搞軍事競賽。

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2018-1-5 07:30 PM 發表

其實想深一層,應該唔值得慶祝,因為就算三戰唔爆發,比起金融海嘯更大的經濟危機已經迫在眉睫.....................
Sorry, 我想到的不是這一層

上幾次, 美國已經不停揾其他國家陪葬, 如果再來一次, 加上Trump Trump咁自高自大, 連戲都費事做, 對盟友都不留情面, 最終會唔會係大家合力送佢一程?

狗糧用盡,泛狗毒果真慘!

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2018-1-5 19:30 發表

之前我已經說了
傻普的政策將是鷹醬將來的分水嶺
若他真如競選時承諾
採取隔離政策
退出全球干預
從而緊縮開支
平衡開支
那鷹醬有機會軟著陸
而傻普也可以成為一個偉大總統
不過他現時正背道而馳
看來今年白象不爆破
鷹醬也會

冇錢就打北韓,大陸。捉習近平和甘仔反來做午餐肉。

全球大部分國家而家都係得個亂字

中國及香港就通街騙子!
美國就通街精神病患亂開槍!

大家都一齊等死!

弊啦 呀邊個個女仲移民過去 同洋人做朋友 住洋房 食西餐

引用:
原帖由 LeungFoon111 於 2018-1-5 07:50 PM 發表

Sorry, 我想到的不是這一層

上幾次, 美國已經不停揾其他國家陪葬, 如果再來一次, 加上Trump Trump咁自高自大, 連戲都費事做, 對盟友都不留情面, 最終會唔會係大家合力送佢一程?
一帶一路,接連非洲,物流成本大降非洲會成為歐亞糧倉.美國長期壓抑南美,難構建美洲大陸經濟圈抗衡,英,美玩了百年的海上霸權玩完只要頂住老美這一波伊朗策反,中東,歐洲經濟會有巨大成長.英,美,大洋洲已成周邊玩沙角色,

中國有好多野多,除了人多,仲有錢多。

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2018-1-5 16:40 發表
美國城市已經排隊破產,仲同中國玩軍事競賽簡直不知天高地厚
世界聞名的汽車之城底特律在2013年7月宣佈破產,引得世人紛紛跑去接盤,不過還沒有回過神來。近期又一批城市排隊等着破產,其中不乏聞 ...
簡單一句,佢玩政府破產。
其他買佢國債嘅債仔血本無歸。。。

其他只係帳面數字。。。。,
川普總統都破產四次,
你比佢生活得更好嗎?

引用:
原帖由 Iri 於 2018-1-5 05:19 PM 發表
特朗普2招把美國起死回生
1 ISIS去攻佔沙特阸o價200元美國賣油
2瓰p斯林圍攻以色列
?聣S太人獻上20萬億哭求特朗普救以色列
3.批准中國人移民,每人帶一仟萬美元去投資生意,先俾臨時綠卡,做足十年就俾護照。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]