• 瀏覽: 9,816
  • 回覆: 80
引用:
原帖由 劉婕 於 2018-1-5 08:48 發表

學美國和英國佬, 設計醜聞整死佢。
香港建制冇呢的人才。

引用:
原帖由 zhangduan 於 2018-1-5 09:03 發表

再有暴亂時相信必有機會出動解放軍,因為警察再唔敢用警棍驅打暴徒致不能控制場面,反而警察多受傷而節節敗退,最後由解放軍接手。
同意!等緊呢日。

引用:
原帖由 caledis 於 2018-1-5 09:47 發表

唔係講嗰啲人,講緊七警同朱警。

佢地執邊條法打人?
適當武力。全世界警察都會執行。唔通你話唔准?

引用:
原帖由 caledis 於 2018-1-5 09:48 發表

就算係暴民都係等法庭判決,唔係黑警襲擊
有的常識好嗎?有人暴動襲警,等司法獨大既法庭判咗先可執法?

引用:
原帖由 神經箭 於 2018-1-6 12:54 AM 發表

香港建制冇呢的人才。
犯民大把呢的人才, 而佢地只向錢看, 很容易被收買

引用:
原帖由 神經箭 於 2018-1-6 00:54 發表

香港建制冇呢的人才。
但可以學外國咁,派特種部隊出手幹掉

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-1-6 08:16 發表

犯民大把呢的人才, 而佢地只向錢看, 很容易被收買
倒落海都唔益佢地呢班冇人性。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2018-1-6 09:38 發表

但可以學外國咁,派特種部隊出手幹掉
其實佔中果次已經可以派解放軍處理班爛坦。

引用:
原帖由 神經箭 於 2018-1-6 14:36 發表

其實佔中果次已經可以派解放軍處理班爛坦。
派解放軍,穿著警察制服,以保護設施為由進行接管

至於佔領區,可以派出“民間地方武裝自衞隊”進行驅趕

現時,政府要對付假法,只有來暗的

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2018-1-6 14:40 發表

派解放軍,穿著警察制服,以保護設施為由進行接管

至於佔領區,可以派出“民間地方武裝自衞隊”進行驅趕

現時,政府要對付假法,只有來暗的
其實見到解放軍佢地都腳軟。佢老板都驚,嘍囉又點會唔驚?

引用:
原帖由 神經箭 於 2018-1-6 15:48 發表

其實見到解放軍佢地都腳軟。佢老板都驚,嘍囉又點會唔驚?
擒賊先擒王,老板見到著軍服的,街頭見到街尾走,但見警察制服既,未必有戒心,會照打照鬧,到時發現真正身份時,連哀哭的時間都冇……

現時要對付的,係幕後老板,至於嘍囉,扑死幾個其他自然散

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2018-1-6 15:52 發表

擒賊先擒王,老板見到著軍服的,街頭見到街尾走,但見警察制服既,未必有戒心,會照打照鬧,到時發現真正身份時,連哀哭的時間都冇……

現時要對付的,係幕後老板,至於嘍囉,扑死幾個其他自然散
都啱!

引用:
原帖由 神經箭 於 2018-1-6 12:51 AM 發表

你我都非在場,無法講出事實。不過,有理由相信;
警察都系人,一定唔會亂九個打。如果真系亂打,就唔止傷一個咁少。你話系咪?

果晚警察傷得更多。
係!但係只不過呢個被傳媒影到,有片有真相。

其實當晚胡亂襲擊市民嘅警察應該唔止朱經緯。

引用:
原帖由 神經箭 於 2018-1-6 12:59 AM 發表

適當武力。全世界警察都會執行。唔通你話唔准?
全世界有警察對途經市民襲擊嘅例子?

引用:
原帖由 神經箭 於 2018-1-6 01:02 AM 發表

有的常識好嗎?有人暴動襲警,等司法獨大既法庭判咗先可執法?
首先毫無Oscar暴動襲警嘅證據,就算有,警察係應該舉報佢,唔係襲擊佢。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]