• 瀏覽: 11,326
  • 回覆: 38
人家覺得流落異鄉好慘,賺夠就返鄉下,天天望鄉,希望儲夠就返鄉下。

但大陸人不但離鄉,連戶口也不要,索性移民去第二到,代表了什麼?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-1-2 03:23 PM 發表
人家覺得流落異鄉好慘,賺夠就返鄉下,天天望鄉,希望儲夠就返鄉下。

但大陸人不但離鄉,連戶口也不要,索性移民去第二到,代表了什麼?
因為好多韓國人好似你咁賤,又無錢,窮能又無白痴,無錢移民,只好留系中國香港做美國狗奴才

韓國人移居的矛盾:移民不夠錢,又不想從首爾搬離
https://www.inmediahk.net/node/1054180

80% 的韓國人都不想待在韓國了,這是為毛啊?
原文網址:https://read01.com/PaNRKk.html

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-1-2 03:23 PM 發表

昂撚鳩!
美國大把韓國移民!

講到全美國都係原住民咁

今日美國有幾多個政客/有錢/有勢力嘅唔係當年歐洲移民過去?
你識幾多個澳洲紐西蘭嘅原住民?
你又唔問係香講嘅鬼佬點解唔返鄉下?

為什麼美國咁高稅率,美國人也不退出美國籍?
但大陸人就有千萬收地補貼金,也要離開?可見大陸是一個什麼地方!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-1-2 16:37 發表
為什麼美國咁高稅率,美國人也不退出美國籍?
但大陸人就有千萬收地補貼金,也要離開?可見大陸是一個什麼地方!
美國稅率高?俾過加拿大瑞典挪威打稅未?

仲有,想移民唔一定係地方唔好。
人口太多太擠逼亦係一個主要原因。

大陸當年嘅一孩政策成功保護了中國人口膨漲過快嘅問題。
如過好次印度咁低端人口過剩就悲哀了。

引用:
原帖由 貓男 於 2018-1-2 05:18 PM 發表

美國稅率高?俾過加拿大瑞典挪威打稅未?

仲有,想移民唔一定係地方唔好。
人口太多太擠逼亦係一個主要原因。

大陸當年嘅一孩政策成功保護了中國人口膨漲過快嘅問題。
如過好次印度咁低端人 ...
嘩!毛帝話人多好辦事,你班無腦狒狒聽哂話,自己打自己嘴巴,仲話自己醒喎!

大陸人最想移民的地方是美國。
連大陸傳媒都承認的事實,唯有五毛久死撐。

有一大部份人係真係想移民外國,包括中國香港人就係
呢班人有甘既思想,係受百幾年黎,外國強中國落後既思想被歐美傳媒洗腦而成。

大陸不嬲有句熱話, 唔移過民唔知國家好,唔移過民都唔識愛國。

梗係啦,一去到外國, 原來事實係,治安又差,工作機會比東亞低,歧視,校園暴力。
仲有班人日日講咩民主自由,其實係無既(美國捉左FB 侮辱總統既人;佔領華爾街被暴力驅散等, 失驚無神原來電話一直被政府監視等)

好多人移民左先知中共中國好。

好似台灣甘,連太陽花班細佬,唔長大都唔知中國好啦
有咩甘奇

似你班人一樣,係要自己侮辱自己,唔認自己係中國人/華人 一樣。
依家全世界學中文熱啦

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-1-2 17:26 發表
嘩!毛帝話人多好辦事,你班無腦狒狒聽哂話,自己打自己嘴巴,仲話自己醒喎!
我講嘅係事實,唔係你咁偏埋一面遮住對眼。
事實上有能力嘅人移民往人口密度較低嘅地方先係真正原因。
你一味話呢樹好個樹唔好,但咩好咩唔好都分唔清,呢仲討論手法實在幼稚。

引用:
原帖由 貓男 於 2018-1-3 10:11 AM 發表

我講嘅係事實,唔係你咁偏埋一面遮住對眼。
事實上有能力嘅人移民往人口密度較低嘅地方先係真正原因。
你一味話呢樹好個樹唔好,但咩好咩唔好都分唔清,呢仲討論手法實在幼稚。
所以大陸人根本無理由來香港住劏房!

香港三百呎,住一家4口+工人姐姐+狗,大陸三百呎都叫單身公寓。

大陸移民間直黐線!

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2018-1-2 03:41 PM 發表

因為好多韓國人好似你咁賤,又無錢,窮能又無白痴,無錢移民,只好留系中國香港做美國狗奴才

韓國人移居的矛盾:移民不夠錢,又不想從首爾搬離
https://www.inmediahk.net/node/1054180

80% 的韓國人都不想 ...
佢地走係怕左北韓核子彈

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-1-3 10:52 發表
所以大陸人根本無理由來香港住劏房!

香港三百呎,住一家4口+工人姐姐+狗,大陸三百呎都叫單身公寓。

大陸移民間直黐線!
所以大陸人去香港根本就唔係移民。

引用:
原帖由 貓男 於 2018-1-3 11:37 AM 發表

所以大陸人去香港根本就唔係移民。
好明顯佢地係逃亡,逃離大陸暴政!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-1-3 12:01 發表
好明顯佢地係逃亡,逃離大陸暴政!
你問過佢地?
既然香港咁好,你地仲嘈乜?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]