• 瀏覽: 20,308
  • 回覆: 70
引用:
原帖由 狂人甲 於 2018-1-2 12:09 AM 發表

師兄講得冇錯!!

自己晚晚花天酒地,話人哋勾引你老婆,老婆跟人走佬?

自己冚家都移民,好意思叫人民愛國?

伊朗自己國家未能搞掂,仲走去幫人?
犯民正正就係呢d人

唔搞亂人就唔係美國啦

黎利亞就是這樣陷入內戰,希望他們可以想想後果是多可怕。美國就 是一個這樣的國家。

廿二名死者均被獵槍所殺,誰所為?

政府軍抑或被插贓嫁禍,耐人尋味!

引用:
原帖由 zhangduan 於 2017-12-31 02:39 PM 發表
剛新聞報導已知有警察開槍射殺死二名示威者,相信繼後會有更大規模示威,而特朗普更公開支持伊朗平民反對政府,猜猜伊朗會否步埃及.敘利亞後塵?

茉莉花種自波斯,
吾愛其幽且為痴。
今代天驕將榭萎,
香魂長 ...
伊拉克完又到伊朗 中東人有無咁低智

引用:
原帖由 leegcf 於 2018-1-3 04:19 PM 發表

伊拉克完又到伊朗 中東人有無咁低智
反政府呢家嘢係熱愛民主人最buy嘅!再經外人煽動吓就更加熱血沸騰,

若董建華的八萬五落實,今天不至幾十萬人冇屋住,D炒家夢想一朝發達,不自量力!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2018-1-2 03:39 PM 發表

抗戰期間,共產黨已經係民黨第八路軍,共產黨唔作反,抗戰後根本無內戰!

但是最重要的理由,就係國民黨,欺壓人民!所以毛澤東就有道理,勾結蘇聯搞革命!!

同樣,伊朗人民覺得,政府欺壓市民,勾結美國,搞革命 ...
搵人幫手係一個好方法

但,點解美國會幫你革命?
咪又係講利益!
借問聲,近期大部份革命
革命完,人民生活好左,定壞左呢?

引用:
原帖由 ruspc2 於 2018-1-2 10:54 PM 發表

董建華當年都唔係故意搞到咁多人要跳樓,但實際上郤搞到好多人要跳樓
同樣地都好多人上樓

伊朗問題
由伊朗人自己解決
外國勢力不得干預
美國佬都唔比俄國干預大選
而家憑乜去干預人?

我覺得香港「佔中」、「魚蛋革命」根本好似今次伊朗暴亂,一有人死,佢老美就大做文章

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]