• 瀏覽: 8,937
  • 回覆: 161
  • 追帖: 1
+10
耶誕節是西方節日,中國現在出手抵制!尤其中共十九大後,加強鞏固權力和思想,當局不但強拆耶誕樹,還下令黨政共青組織要"抵制西方節日",連小學生都在課堂發誓,拒絕洋節,傳承文明,老師也強調,要過中國節。

新聞來源連結:
http://www.nexttv.com.tw/news/realtime/international/12021188

唔係喎,我係深圳仲見到聖誕樹同聖誕裝飾喎,甚至有人報佳音添

又唔係信耶穌
商業行為加埋西方洗腦活動
慶佢老母

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2017-12-25 03:05 PM 發表

中共確實出左通知禁止

與往年一樣,社交媒體近日也流傳一些呼籲民眾抵制聖誕節的文章,不過據本報記者昨天在北京、上海、重慶等多個大型城市觀察,各地今年的聖誕慶祝氛圍依然濃郁,並無異於往年。
今天是聖 ...
咁我又唔知啦,我琴日仲係深圳,岩岩先返落黎香港,我係深圳住果到附近有間天主教教堂,門口有成大棵聖誕樹同聖誕裝飾,琴晚12點班信徒仲係街到報佳音添

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2017-12-25 03:10 PM 發表

通晒天啦..遲下幾年仲有得比你報佳音
去慶祝26號毛魔啦
呢兩日的確在微信朋友圈見到話聖誕應記念偉大毛主席的圖文

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2017-12-25 03:05 PM 發表
又唔係信耶穌
商業行為加埋西方洗腦活動
慶佢老母
冇錯,耶穌製造大大小小戰爭,慶佢老母。

一早就要,又唔信普世價值,學咩人慶乜L野祝聖誕

論興亡 志士歌。
隨風影雪古詩選[九][孤山激流] 2013春
[作者: 意隨風; 號:五更孤老; 隨風影雪; 滅絕詩家]

筆寄滄浪今古意,琴弦一曲興亡勾。
趙普誤國論語送,欽徽為豬喪奴囚。
百載國殤雍乾種,天理狂陷道光愁。
休懈香港漢奸行,星火燒原禍九洲。
3月29日2013年

一個宗教節日,唔係教徒其實唔關你事
不過香港被英國殖民150年,港人早已被洗腦
以為聖誕真係「普天同慶」?其實基督教徒只佔地球約1/3人口
另外2/3根本唔關事,甚至敵視聖誕節

引用:
原帖由 catcloud 於 2017-12-25 02:49 PM 發表
耶誕節是西方節日,中國現在出手抵制!尤其中共十九大後,加強鞏固權力和思想,當局不但強拆耶誕樹,還下令黨政共青組織要"抵制西方節日",連小學生都在課堂發誓,拒絕洋節,傳承文明,老師也強調,要過中國節。

...
從娃娃抓起抵制西方文化侵略,中國有希望啦!

引用:
原帖由 catcloud 於 2017-12-25 02:49 PM 發表

...
又係「泣」傳媒, 唱了廿九幾年, 令歐美的聖誕裝飾入口內地越來越好賣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]