• 瀏覽: 41,838
  • 回覆: 255
  • 追帖: 1
+2
肯定又講啲唔講啲啦!

香港人真系以為自己大曬,遇到都糸香港人嘅司機,可能揸小巴當打發時間,你咬佢食呀?

係咪你打尖上車先

樓主是C9?

讚同

樓主應該即刻報警

引用:
原帖由 RYU06 於 2018-1-7 09:33 PM 發表
樓主是C9?
叫(猩猩王)做英文名既,仲要一家大細,唔係港婆係0羊
而且樓主如果唔係因為炒股票輸懵左,應該唔會係街因小事搵人發洩。
不過以事論事,樓主應該都係自私L黎,計我推斷,有D小巴情況係有唔少香港人坐位確實有問題,例如坐雙座位就一定好hihi咁自己先坐出面方便自己落車,就算當上車既人身體有D肥或者攞住好多野,都唔L肯坐入去又唔企起身比人入去咁L自私既大有人在。

咩為之「讓座」先?單人轉坐另一座位讓出孖位?定要你落車?叫你落車可即報警,因為拒載。而單人讓孖位好正常,希望你唔係因為呢樣嘢post上嚟啦

引用:
原帖由 tobacoos 於 2018-1-7 09:06 AM 發表
70歲唔係好老,好多行動自如,如果有個老人家行動不便咪讓一讓,驚死蝕底
有病?七十歲唔係好老?幾多歲先係老?

引用:
原帖由 自我的主題 於 2018-1-8 01:28 AM 發表

有病?七十歲唔係好老?幾多歲先係老?
亞lam 同亞姐都係七十係唔係好老,你有病就快老D

引用:
原帖由 tobacoos 於 2018-1-8 01:51 AM 發表

亞lam 同亞姐都係七十係唔係好老,你有病就快老D
亞lam 同亞姐都係七十係唔係好老?儍的嗎?佢倆唔系老人家?老人牌都有好耐,真是冇得醫!

引用:
原帖由 自我的主題 於 2018-1-8 01:58 AM 發表

亞lam 同亞姐都係七十係唔係好老?儍的嗎?佢倆唔系老人家?老人牌都有好耐,真是冇得醫!
得得得你話老就老

引用:
原帖由 bbsona 於 2018-1-7 05:25 PM 發表
看圖作文, 樓主同佢屋企人上左小巴,坐係最方便上落既位,此時有位行動不便老人家上車,小巴司機幫老人家上車,並叫樓主兩人讓位 (此為圖一),  樓主兩人不肯讓,更藉詞前後不方便上落的位置也無人讓,指控司機計對佢 ...
我都覺得樓主坐左最方便上落嘅位,此名司機叫樓主兩人讓位都錯唔曬,因為我有時間培阿爺去醫院覆診時睇到行動不好人上車,它們都上得好辛苦,上車後都差不多喘曬氣,讓出最方便上落嘅位,幫到行動不好人...

引用:
原帖由 星Le1巴 於 2018-1-7 03:20 PM 發表
同樓主撮要一下啦
1)樓主和另一同行長者坐小巴
2)途中有一行動不便婆婆和同行人上車
3)因樓主佔着的座位是最接近/方便上落車,小巴司機要求樓主"讓坐,亦解作掉位"。注意: 不是叫樓主下車,是掉位坐到其它的座位上 ...
分析都幾詳細

樓主有問題

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]