• 瀏覽: 41,902
  • 回覆: 255
  • 追帖: 1
+2
我剛剛同一位都年紀70歲既屋企人乘坐綠色43M小巴,車牌LM6890,去到油麻地街市時有位婆婆同一位其同行人上車,圖中司機叫我同我屋企人讓坐比佢地坐,但我屋企人都係年紀都70,而且坐我地位置前面既坐住位年輕人...竟然叫我地讓位,我即時同司機講我地都有位老人...

圖中司機之後一邊開車一邊就爆粗講X你老母,食屎等等,罵我地唔讓坐,而且話唔想車我地,我即時話我地都有老人家,點解我地唔讓座都係我地問題,前後位都係坐住年輕人唔叫佢地,我地有比錢點解要我地落車...之後司機停埋一邊落車食煙唔開車。

各位坐43M既乘客要小心,認住呢個司機個樣,唔開車、講粗口!完全唔敬業!

引用:
原帖由 gloriachen 於 2017-12-24 01:08 PM 發表
我剛剛同一位都年紀70歲既屋企人乘坐綠色43M小巴,車牌LM6890,去到油麻地街市時有位婆婆同一位其同行人上車,圖中司機叫我同我屋企人讓坐比佢地坐,但我屋企人都係年紀都70,而且坐我地位置前面既只有一位年輕人... ...
最方便行的位係一上車,前一行最近司機好唔方便,司機都係好心,可能你同行親友唔似老人,
我會讓一個位,自己比人坐,70歲留坐咁,

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 gloriachen 於 2017-12-24 01:08 PM 發表
我剛剛同一位都年紀70歲既屋企人乘坐綠色43M小巴,車牌LM6890,去到油麻地街市時有位婆婆同一位其同行人上車,圖中司機叫我同我屋企人讓坐比佢地坐,但我屋企人都係年紀都70,而且坐我地位置前面既只有一位年輕人... ...

引用:
唔係好明,小巴有企位可以讓坐架咩?

我認得佢!

呢個司機嗰樣好衰。

有圖有真相,但你自己相呢?點解不放埋上來?剩影人地司機不公平。

70歲都可以好精靈,可以的話就幫下有需要架人

做人應該大事化小!小事化無!樓主你讓一讓坐就乜事都無!做人有時吾計較得甘多!將自己的權利化做義務!就做人開心好多!

敢都要投訴,重放上來

其實唔明寫乜

引用:
原帖由 diulear 於 2018-1-7 07:22 AM 發表

唔係好明,小巴有企位可以讓坐架咩?
你應即時報警,揸小巴超載,無保險,有位才可接客,係常識,怎可上了客叫人讓座,現在立即去報案。

我反而最憎有d小巴司機唔會停哂架車比你落車,又或者對腳都未掂地就開車好次跳車咁,之前試過幾次座凌晨紅van由旺角去觀塘,果d司機唔死過人都唔知有幾危險。

引用:
樓主唔肯讓坐,還公然評論司機,影人相實在不公平,請學識敬老!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]