• 瀏覽: 1,313
  • 回覆: 12

今(23日)下午5時許,清水灣道往西貢方向近打鼓巔新村,警方疑在上址設置雷射槍測速,期間截停一輛懷疑超速的電單車。年約20至30歲的男司機疑表現不合作,情緒激動,竟向警員施襲,導致其手部受傷流血及頭痛,該名警員其後被送院治理。電單車司機被鎖上手銬,被押上警車調查。警員搜查電單車後,在車尾箱發現一支雙截棍。警方仍在調查事件,男司機被帶回警署作進一步調查。

我讀得書少 你唔好呃我 曱甴...曱甴...曱甴...

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/港聞/143841/-司機襲警-疑不滿警察捉超速-鐵騎男涉襲警被捕-搜出雙截棍

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2017-12-23 09:33 PM 發表
https://cdn.hk01.com/media/images/1077913/org/c341dad49e71d9e0e4e03d8fc555a0cb.jpg

今(23日)下午5時許,清水灣道往西貢方向近打鼓巔新村,警方疑在上址設置雷射槍測速,期間截停一輛懷疑超速的電單車。年約2 ...
有雙截棍都要拉?

引用:
原帖由 tomymt 於 2017-12-23 09:38 PM 發表

有雙截棍都要拉?
拉佢係襲警,雙截棍也算是攻擊性武器。

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2017-12-23 21:33 發表
我讀得書少 你唔好呃我 曱甴...曱甴...曱甴...
笑着出黎  曱甴...曱甴...曱甴...

現是犯法就公民抗命打狗你警察班毒媒就會幫助話黑警無理抄超速雙節棍是用來防身打狗用

引用:
原帖由 soonerorlater 於 2017-12-23 09:56 PM 發表

拉佢係襲警,雙截棍也算是攻擊性武器。
師兄,你真係好心機。

有人試過持有雙節棍被捕啦。

有無人試過打警察而不需比補

引用:
原帖由 tomymt 於 2017-12-23 09:38 PM 發表

有雙截棍都要拉?
藏有攻擊性武器係可以拉的

引用:
原帖由 半空橙色甩毛 於 2017-12-24 12:37 AM 發表
有無人試過打警察而不需比補
拉了都冇事就有,包假髮個姪女就係人辦!

引用:

有雙截棍都要拉?
重點係襲警,好心你唔好咁戇鳩啦!

叫咗你用摺凳 又唔聽

藏有攻擊性武器如雙截棍,唔俾人發現,係唔會被人拉,亦不會被告。
所以有些私藏槍械用來自衛者,其實係會好低調,亦不會同避免和人爭執。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]