• 瀏覽: 3,810
  • 回覆: 12
香港又細,樓價貴,人又冷漠,做小生意,又要申請好多牌,不容易,就算開到檔,最初以為有生意,但未收回成本已經因加租要關門,市場又細!

來香港的新移民,都窮到要住公屋,好難買到私樓。

香港有老綜, 醫院,讀書免費, 出外遊埠多數不用簽證.

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-23 05:08 PM 發表
香港又細,樓價貴,人又冷漠,做小生意,又要申請好多牌,不容易,就算開到檔,最初以為有生意,但未收回成本已經因加租要關門,市場又細!

來香港的新移民,都 ...
又來低質貼,我都係HK人,但我一D都吾冷漠,你冷漠就吾好代表曬香港人啦

話明做小生意使乜咁大嘅市場呀?

都係果句出貼比D水凖

引用:
原帖由 SHATINYAU 於 2017-12-24 03:44 PM 發表
香港有老綜, 醫院,讀書免費, 出外遊埠多數不用簽證.
無可能,香港無可能好過大陸!
13億人口都不肯來香港,只有百多萬來,已足以證明那百多萬人是傻瓜!

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-12-23 09:06 PM 發表

大陸人回大陸更有前途, 大陸人留在香港無前途!
無錯,最蠢是嫁港伯d女人,一朵鮮花插牛糞,鄉下d姊妹嫁返年輕老公,人人有銀行借錢起大屋,收租收到手軟,樓下仲可以做生意,穿金戴銀,又車又名牌袋,宜家d村民仲流行養番貓番狗,當正毛孩是另一個仔女。

嫁給港伯d女人,只可以搵埋d洗廁所工。

就算公司請女保安,都要識英文,鄉下婆想做保安都無人請。

仲有個d讀完大學,不返鄉下的港漂,在鄉下是尖子,在香港????真是得啖笑!唉!住60呎劏房的大陸尖子!真係夠尖先住得落!

引用:
原帖由 ibmha6 於 2017-12-24 05:13 PM 發表

又來低質貼,我都係HK人,但我一D都吾冷漠,你冷漠就吾好代表曬香港人啦

話明做小生意使乜咁大嘅市場呀?

都係果句出貼比D水凖
啊,明白,原來你同長毛一黨,幫大陸人上公屋領綜援!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-26 01:43 AM 發表

啊,明白,原來你同長毛一黨,幫大陸人上公屋領綜援!
你又九吾搭八啦,如果我可以幫大陸人上公屋領綜援我就吾使做生意啦,咀炮都比D水凖啦,話你個腦低端你又吾認

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-26 01:41 AM 發表

無錯,最蠢是嫁港伯d女人,一朵鮮花插牛糞,鄉下d姊妹嫁返年輕老公,人人有銀行借錢起大屋,收租收到手軟,樓下仲可以做生意,穿金戴銀,又車又名牌袋,宜家d村民仲流行養番貓番狗,當正毛孩是另一個仔女。

嫁 ...
咁似G嬏嬸自白嘅?

引用:
原帖由 papaj 於 2017-12-26 09:22 AM 發表

咁似G嬏嬸自白嘅?
佢一直都冇否認過佢係G嬏嬸

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-12-26 01:55 PM 發表

佢一直都冇否認過佢係G嬏嬸
所以咪話佢喺G嬸自白囉!

引用:
原帖由 papaj 於 2017-12-26 07:18 PM 發表

所以咪話佢喺G嬸自白囉!
版面太多盲反中打手.........

問心個句,咁多件蛋散之中,g嬋講野叫做無咁盲反,無話認為大陸樣樣都衰亦無逢中必反,會知道香港開始風水輪流轉.............

不過只係因為佢講野實在太撚on9又無組織無邏輯,又成日針對新移民(可能佢自己都係,過緊d好慘既生活,認為同係新移民既其他人搶左佢飯碗,好多都係佢自己既自白),成日出埋d低B帖鳩up,所以先令人忍唔住要串佢

引用:
原帖由 chan0318 於 2017-12-28 02:25 AM 發表

版面太多盲反中打手.........

問心個句,咁多件蛋散之中,g嬋講野叫做無咁盲反,無話認為大陸樣樣都衰亦無逢中必反,會知道香港開始風水輪流轉.............

不過只係因為佢講野實在太撚on9又無組織無邏輯,又成 ...
未改名換姓之前都仲勉強叫好啲,改名之後病情就更急轉直下!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]