• 瀏覽: 1,550
  • 回覆: 24
+2
行政長官林鄭月娥接受港台訪問時,回應袁國強會否完成五年任期,她指沒有人可以「一生一世」,又希望社會能對袁國強有公道評價。

五毛話律政司失職要下台呀~
大膽林鄭!! 竟敢得罪阿爺最癲果隻狗??

新聞來源連結:
http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/518350/

西環愛將、建制派議員、何君堯執業律師
告佔中三傻咪公道囉

林鄭DQ晒班假本土垃圾會耳猿先講啦
引用:
原帖由 武德鼎 於 2017-12-21 05:07 PM 發表
告佔中三傻咪公道囉

引用:
原帖由 e5432whm 於 2017-12-21 05:08 PM 發表
林鄭DQ晒班假本土垃圾會耳猿先講啦
唔駛啦~而家立法會都變左人大咯,話之70個議員都係泛民啦

林鄭咁都要抽水 

引用:
原帖由 degas 於 21/12/2017 18:17 發表
林鄭咁都要抽水
律政司做得好,壞份子想佢下台,一定會俾低分佢。

所以民調呢家野,有時唔可以盡信。

對泛民班垃圾恭恭也敬敬!

林鄭成家英國人,袁國強成家美國人。

香討愛國CHing唔鍾意呢個司長.

引用:
原帖由 aldonza 於 2017-12-21 11:27 PM 發表
香討愛國CHing唔鍾意呢個司長.
樓主成日“強國猿”前“強國猿”後,
邊嗰先係最唔鍾意,心中有數啦~

小人先最鍾意講就一套,做就另一套,
本質虛偽吖麻!

失敗的奴才

只說袁司長「勤力」,便算「公道」?!

送給袁司長:

把持律政困厄間,

撥亂奮身排萬難,

八方風雨平息盡,

法治歸來方作閑。

咁又係幾難做,上訴痴瘋班佔中撚又俾黃絲鬧,唔告戴怪獸肥佬黎又俾藍絲鬧

引用:
原帖由 snooboy 於 2017-12-21 23:58 發表
咁又係幾難做,上訴痴瘋班佔中撚又俾黃絲鬧,唔告戴怪獸肥佬黎又俾藍絲鬧

何止如此。

打個比方,為何有人能夠無視法紀,仲可以串爆肚?

皆因有哂「高人」指點,香江司法,奈他們不何。

這些人後來為何變咗「大哭喪」?

皆因他們的「高人」,算不過袁司長及其團隊。

這當中牽涉了一場很複雜的「司法戰爭」,

而袁司長及其團隊,在惡劣的環境中,

扭轉形勢,逐步得勝,

令「法治」回歸,

法律再次受到尊重,

很不容易!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]