• 瀏覽: 38,732
  • 回覆: 84
口就話大陸不知幾好,但又反對子女買大陸樓,慌死買左,自己要返上大陸住,究竟驚大陸d乜?

引用:
原帖由 skytra 於 2017-12-20 10:35 PM 發表
戀殖奴

你覺得深圳地樓閑閑地700呎 都成700百萬人仔

你買唔買得起? 
死蠢,你一定要買深圳樓?虎門是沙漠呀,中山是山區呀?佛山係咪只有佛廟呀!

蠢得咁交關,你子女買左,你不去住,佢自己去住都未定。
今年同明年買,呢三處二十年後一定至少升double, 我話嘅!升唔到,二十年後你nok我棚牙!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-20 10:56 PM 發表

死蠢,你一定要買深圳樓?虎門是沙漠呀,中山是山區呀?佛山係咪只有佛廟呀!

蠢得咁交關,你子女買左,你不去住,佢自己去住都未定。
今年同明年買,呢三處二十年後一定至少升double, 我話嘅!升唔到,二十 ...
又出低質貼,你阿媽反對你返大陸買樓咩?佢哋應該係怕你冇$係大陸賣樓問佢地借炸

引用:
原帖由 ibmha6 於 2017-12-20 11:14 PM 發表

又出低質貼,你阿媽反對你返大陸買樓咩?佢哋應該係怕你冇$係大陸賣樓問佢地借炸
我阿媽一早買左,駛你d低端人教!

1998年香港樓仲係貴,買不起,於是買大陸樓,今年升double啦!

當年100:1XX, 係人仔1XX呀,今日100:85, 賺價賺滙水!

幾時都是磚頭最實際!

只有新移民連大陸樓都買不起,財神送錢俾你,都蠢到不懂伸手接!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-21 01:41 AM 發表

1998年香港樓仲係貴,買不起,於是買大陸樓,今年升double啦!

當年100:1XX, 係人仔1XX呀,今日100:85, 賺價賺滙水!

幾時都是磚頭最實際!

只有新移民連大陸樓都買 ...
樓主係唔係想學大陸人咁,
將亞媽踢番大陸,自己留香港咁不孝

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-21 01:41 AM 發表

幾時都是磚頭最實際!

1998年買?應該唔止升double啩?

引用:
原帖由 tcy86 於 2017-12-21 10:17 AM 發表

樓主係唔係想學大陸人咁,
將亞媽踢番大陸,自己留香港咁不孝
你都知大陸人不孝哩!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-21 12:11 PM 發表

你都知大陸人不孝哩!
我依家先知原來你比大陸人更不孝

引用:

幾時都是磚頭最實際!

1998到而家先double?

你係南極大陸買啊?阿樓主你吾止出貼抺黑中國吾揾資料,連九吹自己阿媽買樓都吾搵下資料

重要就係我冇話你阿媽買吾買樓喎,我係講你阿媽反對你係內地買樓,原因:係驚你問佢借錢

引用:
原帖由 ibmha6 於 2017-12-21 12:23 PM 發表

1998到而家先double?

你係南極大陸買啊?阿樓主你吾止出貼抺黑中國吾揾資料,連九吹自己阿媽買樓都吾搵下資料

重要就係我冇話你阿媽買吾買樓喎,我係講你阿媽反對你係內地買樓, ...
原來你反對你個仔返大陸買樓,是怕佢向你借錢,乜你不知大陸買樓,也可以貸款?

如果佛山,虎門,中山太貴,不妨睇下常平,一百萬樓下商品房,有紅本,大把執,東莞不限貸喎!

大陸新移民有人脈,有親戚睇樓,不回大陸買樓正傻仔,明知十年八年一定升!搬上去住豪宅,點都好過住香港公屋俾人笑!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-21 07:22 PM 發表

原來你反對你個仔返大陸買樓,是怕佢向你借錢,乜你不知大陸買樓,也可以貸款?

如果佛山,虎門,中山太貴,不妨睇下常平,一百萬樓下商品房,有紅本,大把執,東莞不限貸喎!

大陸新移民有人脈,有親戚 ...
咁你阿媽層樓係吾係係南極大陸姐

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-21 07:22 PM 發表

重有就係而家香港人係大陸買樓係冇得貸款架,叫你攞多D資料你又吾聽

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-20 10:28 PM 發表
口就話大陸不知幾好,但又反對子女買大陸樓,慌死買左,自己要返上大陸住,究竟驚大陸d乜?
邊個唔比仔女買大陸樓呀?
你老母唔比你買定你本人唔比仔女買?

又口講,又鳩up..........

引用:

但東莞樓有限購........
另外如買二手,舊樓銀行估唔足價,就算你做到按揭,成數都唔高.........
要批貸要有本地工作證明,內地銀行流水..........
現在做假流水基本唔會批到..........

你幾耐無上去?
外地人如港人,好多都係一炮過買.......

港人買內房使唔使話你知,仲使你擔心?
人地中港兩邊走又關你差事?

就係班廢青自己無業無錢大花筒,先講到個社會欠左佢咁款..........

咁似你既?你係咪其中一人姐?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]