• 瀏覽: 38,729
  • 回覆: 84
引用:
原帖由 超級灰膠袋 於 2017-12-22 12:52 AM 發表

應該分分鐘十倍升幅啦!
要看地區,深圳、上海、廣州、北京可以升十倍,八倍,但山旮旯,就一兩倍。放多幾年啦,等多幾年,地鐵起到來,升多兩三倍,賣左佢,有首期在香港買多層。

引用:
原帖由 chan0318 於 2017-12-22 01:00 AM 發表

都係個句,唔知你幾耐無上過去~~

有錢係乜都得,有錢仲咁麻煩搞乜鬼按揭?一炮過啦........
而家基本新樓開盤,一炮過既一條隊,搞按揭既一條隊.........

以前東莞樓,起完出黎,發展商鬼唔望班港人一棟棟掃唒佢 ...
"係老婆係內地人"

呢個咪真港人同新移民分別囉!真港人何來有內地父母祖父母?

你為父母買樓,一人一層,有何問題先?

96年係貴州買10萬,宜家政府收樓100萬,08年買17萬,政府收50萬。

引用:
原帖由 超級灰膠袋 於 2017-12-22 01:22 PM 發表
96年係貴州買10萬,宜家政府收樓100萬,08年買17萬,政府收50萬。
常仔同樟仔都升得慢,等地鐵起到來,就勁爆了。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-22 01:22 PM 發表

"係老婆係內地人"

所以新移民真的好鬼蠢,慌死父母會呃左d錢咁,父母也不信,如果信父母,咁就算自己出錢買樓,父母死後,仍然可以繼承遺產承繼間屋。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-20 10:28 PM 發表
口就話大陸不知幾好,但又反對子女買大陸樓,慌死買左,自己要返上大陸住,究竟驚大陸d乜?
其實答你都多餘。無憑無證,只係你講,咁就當係事實?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-22 01:22 PM 發表

"係老婆係內地人"

又轉口風~~
有得用人地名買係咪姐係有人脈?

都講左,人地大陸有樓,使同你交代嗎?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-20 10:28 PM 發表
口就話大陸不知幾好,但又反對子女買大陸樓,慌死買左,自己要返上大陸住,究竟驚大陸d乜?
好多嘢驚.

黃絲日日鬧共產黨, 但又返大陸搵著數.
樓主口說大陸不好, 但又想係大陸買樓. 慌死唔買, 第時升到baba聲, 蘇州過后無船搭.

引用:
原帖由 keke009 於 2017-12-23 02:44 AM 發表
黃絲日日鬧共產黨, 但又返大陸搵著數.
樓主口說大陸不好, 但又想係大陸買樓. 慌死唔買, 第時升到baba聲, 蘇州過后無船搭.
我覺得大陸不知幾好,如果我在大陸出世,特別係農村,一定唔會咁蠢來香港!更加唔會上香討!

新移民來香港真是死蠢!

引用:
原帖由 chan0318 於 2017-12-22 06:03 PM 發表

又轉口風~~
有得用人地名買係咪姐係有人脈?

都講左,人地大陸有樓,使同你交代嗎?
所以呢班人應該交還公屋!有物業不能租公屋!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-23 11:12 AM 發表

所以呢班人應該交還公屋!有物業不能租公屋!
住公屋班南亞巴基,玩木球班差差,你覺得佢地鄉下有無屋?

其實個個都有鄉下,原則上不在香港就唔係香港住宅物業,資產唔過額就無問題.........

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-23 11:07 AM 發表

我覺得大陸不知幾好,如果我在大陸出世,特別係農村,一定唔會咁蠢來香港!更加唔會上香討!

新移民來香港真是死蠢!
大陸有樓同香港有多個地方,有乜衝突有乜咁蠢?

係有班黃屍廢青,豆零都無,連北上置業,什至上去租樓住,兩邊走既交通成本都負擔唔起,適應唔到先搞到毫無兢爭力..........

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]